Garulfo strips

Ogenblikje...
Garulfo

Garulfo Strips van:

Tekenaar: Maïorana Bruno
Scenarist: Ayroles Alain
Uitgever : Arboris

Er was eens… een kikker. Die kikker heette Garulfo. Hij was het beu om een kikker te zijn en wilde daarom een mens worden. Dankzij de betovering van een heks werd hij een echte prins. Maar Garulfo ondervond al snel dat het leven van een mens ook niet van een leien dakje liep. Hij wilde trouwen met Pipa, waarvan hij dacht dat ze een prinses was, en bracht daardoor de koning in verlegenheid. Bovendien werd de echte prinses, Hephylie, natuurlijk stikjaloers (vooral nadat Garulfo haar, om persoonlijke redenen, een trap onder haar achterste had gegeven). Wat voor Garulfo een sprookje moest worden, werd al snel — gelukkig voor ons — een ware lachmerrie.

Verantwoordelijke voor die lachmerrie, is ongetwijfeld Alain Ayroles, die net zoals bij Sabels en Galjoenen, van een bestaande fabel een geslaagde bewerking maakt. Met vaak zeer subtiele humor kan hij met zijn verhalen zowel de jeugd als de volwassenen boeien. Neem daar nog de grafische uitwerking door Maïorana bij die ergens op de grens tussen realisme en tekenfilmstijl balanceert, en je krijgt een ijzersterk duo met een al even sterke strip.

En zo was er eens… een uitgeverij. En zij waren het na één deel beu om Garulfo uit te geven in het Nederlands. Maar dankzij de betovering van Arboris, wordt deze reeks dus toch nog voortgezet. Kort na elkaar gaven ze de twee eerste delen uit. Deze twee delen vormen een afgewerkt verhaal daar Ayroles het oorspronkelijk zo voorzien had. Het was op aangeven van Masbou (Sabels en Galjoenen) dat het uiteindelijk toch nog een zesluik werd. De volgende vier delen zullen ook door Arboris uitgegeven worden en ze kunnen wat ons betreft niet snel genoeg komen. In afwachting sussen we onze honger met kikkerbilletjes in looksaus. James, laat het volgende bord maar komen!

————————————————-

————————————————-

Garulfo Albums

Garulfo – 01 – Een Kikker Met Ambitie
Garulfo – 02 – Van Kwaad Tot Erger
Garulfo – 03 – De Prins Met De Twee Gezichten
Garulfo – 04 – Het Monster met de Kristallen Ogen
Garulfo – 05 – Dappere Heldendaden

Enkel beschikbaar in het Frans:

Garulfo – T06 – La Belle et les Betes

————————————————-

Stripverhalen

Garulfo

Garulfo

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Garulfo stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.