FRNK strips

Ogenblikje...
FRNK

FRNK Strips van:

Tekenaar: Cossu Brice
Scenarist: Bocquet Olivier
Uitgeverij: Dupuis

Weesjongen Frank zet het op een lopen wanneer hij in het weeshuis, dat hij net deels sloopte, hoort dat zijn doodgewaande ouders net zo goed nog in leven kunnen zijn. Hij heeft niet meer dan vage plannen over zijn volgende stap. De planning die hij heeft, wordt dan nog behoorlijk drastisch in de war gestuurd door een hond, een sabeltandtijger en vleesetende planten. Want o ja, dat vergaten we te melden, ergens middenin, hij weet zelf niet hoe, raakt Frank in de prehistorie verzeild. Niets van wat hem zo vertrouwd is, heeft dezelfde reis gemaakt. Zijn smartphone wel, maar die heeft (uiteraard) geen netwerk. Om te overleven moet Frank dus terugvallen op zijn moderne kennis. Ook in zijn communicatie trouwens, want hij is niet alleen. Alles van nul opbouwen dan maar? Te beginnen met klinkers.

Dit in essentie eenvoudige, maar origineel opgevatte plot, is de aanzet van een nieuwe jeugdserie die het in Frankrijk alvast erg goed doet. De Nederlandstalige markt is niet louter een doorslagje van de resultaten in Frankrijk, maar voor deze reeks zien we niet in waarom dat niet zo zou zijn. Deze jeugdreeks is simpelweg een van de meest eigentijdse die we de voorbije jaren hier op de markt zagen. Frisse, dynamische tekeningen door Brice Cossu en inkleurder Yoann Guillo en een evenwichtig en humoristisch verhaal uit de koker van Olivier Bocquet. Nooit moraliserend, wel ongedwongen correct en spontaan. Zo hoort een moderne jeugdstrip te zijn. Als deze stripreeks geen aantrek vindt, dan mag je ervan op aan dat we het striplezende jonge volkje definitief kwijt zijn aan tablet en de intussen digitale beeldbuis!

Beide verhalen lezen erg vlot, ze liggen tegen een aantrekkelijke kennismakingsprijs in de winkel. Heb je jeugd in huis? Rp j dn nr d wnkl!

————————————————-

————————————————-

FRNK Albums

FRNK – 01 – Het Prille Begin
FRNK – 02 – De Vuurdoop
FRNK – 03 – Het Offer
FRNK – 04 – De Uitbarsting

————————————————-

Stripverhalen

FRNK

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de FRNK stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.