Frank Cappa strips

Ogenblikje...
Frank Cappa

Frank Cappa Strips van:

Tekenaar: Sommer Manfred
Scenarist: Sommer Manfred
Uitgever : Arboris

In de stripreeks rond de oorlogscorrespondent Frank Cappa van Manfred Sommer (die zich duidelijk inspireerde op de bekende oorlogsfotograaf Robert Cappa) wordt druk gemediteerd over het journalistenberoep en ruimer zelfs over het leven. Alle aspecten van de oorlog en revolutie komen uitgebreid aan bod, er wordt nagedacht over begrippen als leven en dood, vooruitgang, vriendschap, vrijheid, rijkdom, liefde en nog heel wat meer. Het realistische tekenwerk is vrij ruw en wat houterig, voor het merendeel in zwart – wit, maar er zit heel wat kracht verscholen in de uitdrukking van zowel personages als in bepaalde composities. Ook de teksten zijn sterk en zetten tot bezinning aan. Een andere aanrader voor toekomstige journalisten is de vierdelige reeks ‘Rourke’ van Marvano (cf.De Eeuwige Oorlog of Dallas Barr). Deze albums zijn met hulp van scenarist Rouffa afgeleid uit de romans van Paul – Loup Sulitzer. Ook dit is een bezinningstocht doorheen de journalistiek, met als inkleding misdaad in New York, dictatuur in Mexico, de Chinese revolutie en de Spaanse burgeroorlog. Zelfs de grote historische onderwerpen worden echter benaderd vanuit de concrete levens van kleine figuren, die hoofdpersonage H.H.Rourke schijnbaar onverschillig gadeslaat, als “voorbijganger”. De realistische tekeningen van Marvano ogen erg modern en de vaak impressionistische landschappen zijn een lust voor het oog. De kaders schuiven in elkaar en er wordt vlot gespeeld met de verschillende tekentechnieken, wat het verhaal z’n dynamiek geeft. De grondige uitwerking van de karakters zorgt voor een sterke identificatie met het verhaal, dat soms dramatisch, ontroerend of grappig is, maar steeds meeslepend.

————————————————-

————————————————-

Frank Cappa Albums

Frank Cappa – 01 – Kil Welkom
Frank Cappa – 02 – Somoza En Gomorrah
Frank Cappa – 03 – Frank Cappa In Brazilië
Frank Cappa – 04 – Frank Cappa, Oorlogskorrespondent

————————————————-

Stripverhalen

Frank Cappa

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Frank Cappa stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.