Felix De Kat strips

Ogenblikje...
Felix De Kat

Felix De Kat Strips van:

Tekenaar:
Scenarist:
Uitgever : Semic Press

Felix de Kat (Felix the Cat) is een Amerikaanse tekenfilmserie die in 1919 debuteerde. Tijdens de jaren 20 was Felix the Cat internationaal de beroemdste en populairste animatiefiguur.

Felix is een kleine, zwarte kat die zich altijd via zijn verstand uit penibele situaties weet te redden. De geluidloze filmpjes waren voor die tijd erg origineel en toonden hoe de kat gebruikmaakte van zijn getekende omgeving om dingen te maken. Zo greep hij bijvoorbeeld een tekstballonnetje of uitroepteken en maakte er een wapen van. De beroemdste Felix – scènes was de manier waarop hij heen en weer wandelde om na te denken. In 1922 kreeg Felix zijn eigen stripreeks. Toen de stomme film in 1928 plaats maakte voor de geluidsfilm verloor Felix aan populariteit.

Men probeerde het personage in 1936 en in 1953 nieuw leven in te blazen. Felix the Cat was het eerste tekenfilmfiguurtje waarrond tijdens de jaren vijftig een televisieserie werd gemaakt. Van 1958 tot 1961 kreeg hij zijn eigen animatieserie op televisie en werd Felix’ wereld uitgebreid met een hele reeks nevenpersonages en magische krachten die in de oorspronkelijke filmreeks ontbreken.

Er is nog steeds een debat aan de gang over wie de bedenker van Felix the Cat is. Zowel Pat Sullivan als Otto Messmer verklaarden dat ze het personage bedacht hadden. Felix is qua karakter geïnspireerd op Charlie Chaplin.

————————————————-

————————————————-

Felix De Kat Albums

Felix De Kat – 05 – Deel 05
Felix De Kat – 06 – Deel 06
Felix De Kat – 07 – Deel 07
Felix De Kat – 09 – Deel 09
Felix De Kat – 10 – Deel 10
Felix De Kat – 11 – Deel 11
Felix De Kat – 12 – Deel 12
Felix De Kat – 13 – Deel 13
Felix De Kat – 15 – Deel 15
Felix De Kat – 16 – Deel 16
Felix De Kat – 18 – Deel 18
Felix De Kat – 35 – Deel 35

Felix De Kat – A01 – Felix En Het Stofverslindende Monster
Felix De Kat – A03 – Felix Gaat Schatgraven
Felix De Kat – A04 – Felix Op Vakantie
Felix De Kat – A06 – Felix En De Kapers
Felix De Kat – A07 – Professor Felix En De Wetenschap
Felix De Kat – A08 – Felix De Kat En De Bestseller
Felix De Kat – A09 – Felix De Kat In Het Wilde Westen
Felix De Kat – A10 – De Tijdmachine
Felix De Kat – B01 – Pocket Album 01
Felix De Kat – E01 – Felix Pocket

————————————————-

Stripverhalen

Felix De Kat

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Felix De Kat stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.