Emir Van De Rif strips

Ogenblikje...
Emir Van De Rif

Emir Van De Rif Strips van:

Tekenaar: Nadrani Mohammed
Scenarist: Nadrani Mohammed
Uitgeverij: Xtra

De legendarische Ben Abdelkrim Khattabi (1882,Ajdir · Marokko – 1963, Cairo · Egypte) is het symbool van de opstand van de Riffijnen: eerst tegen de Spaanse en Franse koloniale overheersing, en vervolgens tegen het centrale Marokkaanse gezag. Bij de Riffijnen is hij ook bekend onder de naam Mouray Mohand.

Jurist en journalist Abdelkrim versloeg in 1921 als commandant van een kleine groep strijders het 20.000 man tellende Spaanse leger en de elitetroepen van Franco die daarop ter versterking naar de Rif waren gestuurd. In het bevrijde Noorden van Marokko stichtte Abdelkrim in 1922 de Rifrepubliek. Mohamed Nadrani vertelt hier het verhaal van de ‘eerste bevrijdingsbeweging van de twintigste eeuw’, een strijd waar de Berbers met trots op terugkijken.

Emir Van De Rif — Ben Abdelkrim – 01 – Marokko 1920-22 Oorlog Tegen De Spanjaarden

————————————————-

Stripverhalen

Emir Van De Rif

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Emir Van De Rif stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.