Elfen strips

Ogenblikje...
Elfen

Elfen Strips van:

Tekenaar: Duarte José Francisco
Scenarist: Istin Jean – Luc
Uitgever : Daedalus

Elfen is een nieuwe concept reeks waarin vijf auteurteams telkens een afgewerkt verhaal vertellen waarin een elfenvolk centraal zal staan. Naast de blauwe elfen komen ook nog de boselfen, de witte elfen, de halfelfen en de zwarte elfen aan bod. Helaas voor Daedalus, die al de posts/covers van de volledige reeks afbeeld met de boventekst 5 volkeren, 5 verhalen, 1 universum, is er toch al een zesde album in de maak! Dus misschien zien w wel nog figuren terugkeren in andere delen, want alles verhalen spelen zich dus in dezelfde wereld af.
Het eerste scenario is van de hand van, Jean-Luc Istin. Hij heeft al een stevige reputatie opgebouwd als scenarist van fantasyverhalen. In dit eerste deel staan de blauwe elfen centraal. In tegenstelling tot de elfen die we regelmatig tegenkomen zijn de blauwe elfen wel gericht op de zee. Misschien zijn het net daarom blauwe elfen? We krijgen eigenlijk direct twee verhaallijnen voorgeschoteld. De ene gaat over Lanawyn en Turin die op onderzoek worden gestuurd nadat de volledige bevolking van een elfenstad werd uitgemoord. Op het lijk van de broer van de koning vinden ze een Yrse dolk, waardoor een naburige mensenstam direct gelinkt wordt met de slachtpartij. Hoewel Lanawyn en Turin diplomatisch te werk gaan lijken de Yren wel op oorlog uit te zijn. Tezelfdertijd volgen we Vaalann, een jonge blauwe elf, die een initiatierite ondergaat, waarna een zieneres haar linkt met een heilig krystal waardoor ze grote macht over de oceaan zou krijgen. Die kracht bezorgd ons nog enkele prachtige uitgewerkte pagina’s! Wat een beetje magie zoal niet vermag om van water toch een machtig wapen te maken!
Kortom Istins verhaal wordt versterkt door de tekeningen van Duarte. Hij weet wel weg me de fantasy-elementen maar ook de intriges worden prachtig in beeld gebracht. Dit eerste deel legt meteen de lat al hoog voor de andere delen!

————————————————-

————————————————-

Elfen Albums

Elfen – 01 – Het Krystal Van De Blauwe Elfen
Elfen – 02 – De Eer Van De Boselfen
Elfen – 03 – Witte Elf, Zwart Har
Elfen – 04 – De Uitverkorene der Halfelfen
Elfen – 05 – De Dynastie Van De Zwarte Elfen
Elfen – 06 – De Missie Van De Blauwe Elfen
Elfen – 07 – Het Krystal Van De Boselfen
Elfen – 08 – De Laatste Schaduw
Elfen – 09 – Het Beleg Van Cadanla
Elfen – 10 – Zwarte Elf, Somber Hart
Elfen – 11 – Kastennroc
Elfen – 12 – De Koningin Van De Boselfen
Elfen – 13 – Gelukzalig De Dode Strijder
Elfen – 14 – Het Oordeel Van De Put
Elfen – 15 – Zwart Als Bloed
Elfen – 16 – Rood Als Lava
Elfen – 17 – Het Zwarte Bloed Van De Boselfen

Enkel beschikbaar in het Frans:

Elfes – T18 – Alyana
Elfes – T19 – L’ermite De L’ourann
Elfes – T20 – Noirs D’écailles
Elfes – T21 – Renaissance

————————————————-

Stripverhalen

Elfen

Elfen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Elfen stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.