Ekhö De Spiegelwereld strips

Ogenblikje...
Ekhö De Spiegelwereld

Ekhö De Spiegelwereld Strips van:

Tekenaar: Barbucci Alessandro
Scenarist: Pelinq Christophe
Uitgever: L

Fourmille Gratule — what’s in a name? — neemt het vliegtuig naar New York. Onderweg komt een alleen voor haar zichtbaar, eekhoornachtig wezen vragen of ze de erfenis van een overleden tante aanvaardt. Dat doet ze en prompt wordt het vliegtuig getroffen door de bliksem en vliegt ze aan een ‘vliegtuigdraak’ naar New York dat er helemaal anders uitziet dan de realiteit. Omdat ze de man die naast haar zat aanraakte, is ook hij in deze spiegelwereld overgekomen. In de parallelle wereld die Ekhö wordt genoemd, start voor Fourmille een gek avontuur met elitaire eekhoorns, handtastelijke taxichauffeurs en strippende tweelingen. Ze wil weer naar huis, maar intussen duikt de geest van tante Odelalie in haar op.

Dit eerste deel is nog grotendeels een kennismaking, weliswaar met een kop, een midden en een eind. De actie is aanwezig, een eenvoudige plot met hier en daar een originele uitschieter ook. In volgende verhalen maken andere geesten van Fourmilles lichaam gebruik voor telkens een ander avontuur in een andere wereldstad. Parijs vormt het decor voor deel 2, daarna volgen onder meer Tokio, Los Angeles en Sint-Petersburg. Als Alessandro Barbucci, de briljante tekenaar van het swingend getekende Sky-Doll, daar telkens naartoe wil reizen zoals hij deed voor New York, dan mag hij alvast maatregelen treffen tegen een aanhoudende jetlag.

Voor Barbucci en Arleston is Ekhö de tweede gezamenlijke reeks na het geflopte en inmiddels stopgezette Lord of Burger (in het Frans verschenen vier delen, in het Nederlands hield Glénat het al na één deel voor bekeken). Het resultaat is een mooi op elkaar ingespeeld, visueel en vrolijk spektakel. Liefhebbers van het vrouwelijke schoon in Sky-Doll komen trouwens nog meer aan hun trekken met de (overdreven) rondingen en van weelderige kapsels voorziene meiden die Barbucci met veel panache op papier tovert.

————————————————-

————————————————-

Ekhö De Spiegelwereld Albums

Ekhö De Spiegelwereld – 01 – New York
Ekhö De Spiegelwereld – 02 – Paris Empire
Ekhö De Spiegelwereld – 03 – Hollywood Boulevard
Ekhö De Spiegelwereld – 04 – Barcelona
Ekhö De Spiegelwereld – 05 – Het Geheim Van De Preshaunen
Ekhö De Spiegelwereld – 06 – Deep South

Enkel beschikbaar in het Frans:

Ekhö Monde Miroir – T07 – Swinging London
Ekhö Monde Miroir – T08 – La Sirène de Manhattan
Ekhö Monde Miroir – HC01

————————————————-

Stripverhalen

Ekhö De Spiegelwereld

Ekhö De Spiegelwereld

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Ekhö De Spiegelwereld stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.