Een Vrijmoedige Zomer strips

Ogenblikje...
Een Vrijmoedige Zomer

Een Vrijmoedige Zomer Strips van:

Tekenaar: Pellejero Ruben
Scenarist: Lapière Denis
Uitgever: Dupuis

1923. Het is een dag als een ander in Mexico. De zoveelste revolutie smeult nog na in de loden hitte. Hollywoodactrice, model en femme fatale Tina Modotti en haar minnaar, topfotograaf Edward Weston, flaneren in de schaduw van de haciënda’s. Nu de Amerikaan zijn vrouw en kinderen verlaten heeft, staat niets hun geluk in de weg. Samen zullen ze de linkse revolutie doen herleven door hun kunstwerken. Foto’s en levensgrote muurschilderingen zullen het volk bevrijden. Gevangen in een web van seks, kunst, politiek en een sterke drang naar ongebonden vrijheid, zijn de twee geliefden op elkaar aangewezen. Komen ze hier sterker uit?

Hoera, onze favoriete scenarist Denis Lapière is eindelijk weer boven water, en hoe! Opnieuw rakelt hij een vergeten stukje geschiedenis op en weet dit zo te verpakken dat zijn favoriete thema’s (onrecht, liefde, liefde en vooral de liefde) weer de bovenhand halen. Ogenschijnlijk gebeurt er weinig, maar langzaam, op het ritme van de sensuele heupen van Tina, raak je geïntrigeerd door dit vreemde koppel. Thematisch leunt het verhaal sterk aan bij dat van de Parijse muze Kiki van Montparnasse, maar de Mexicaanse setting geeft het verhaal heel veel — hoe kan het ook anders? — warmte. Bovendien is dit het echte kleurenpallet van de Catalaanse tekenaar Rubèn Pellejero! En net die tintelende inkleuring maakt van dit eerste deel een nog meer pakkende kijkervaring dan het al knappe De Goelagwals. Zomers futiel maar met een harde kern.

————————————————-

————————————————-

Een Vrijmoedige Zomer Albums

Een Vrijmoedige Zomer – 01 – Deel 01
Een Vrijmoedige Zomer – 02 – Deel 02

————————————————-

Stripverhalen

Een Vrijmoedige Zomer

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Een Vrijmoedige Zomer stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.