Een Stem Die Van Nergens Komt strips

Ogenblikje...

Een Stem Die Van Nergens Komt

Een Stem Die Van Nergens Komt Strips van:

Tekenaar: Auclair Claude
Scenarist: Migeat François
Uitgeverij: Casterman

Net als in “Bran Ruz” (a.i. 86-07-017/018), is ook hier sprake van een raamvertelling terwijl een vergelijkbaar thema behandeld wordt. Het verhaal wordt nu verteld door een oude neger die verhaalt hoe op Martinique in de jaren 1942-’49 een gevluchte jonge neger zich verzet tegen de Fransen. Na het ontdekken van het overspel dat zijn vrouw met hun blanke, Franse, baas pleegt geeft hij hen een fikse aframmeling en trekt de bergen in om voor zijn volk het symbool te worden van de bevrijding die hen alleen wacht. Na zijn gewelddadige dood keert hij terug als geest voor de laatste afrekening. Vergeleken met “Bran Ruz” is het verhaal minder belerend, veel boeiender en het leest veel plezieriger. Een enkele keer wordt Caraibisch Frans gesproken dat in voetnoten vertaald wordt. De zwart-witte tekeningen van Auclair zijn heel realistisch en behoren tot de beste in hun soort. Een lijvig stripverhaal voor vnl. ouderen maar ook voor de oudste jeugd vanaf ca.14 jaar.

Een Stem Die Van Nergens Komt – 01 – Een Stem Die Van Nergens Komt

————————————————-

Stripverhalen

Een Stem Die Van Nergens Komt

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Een Stem Die Van Nergens Komt stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.