Een Mooie Handel strips

Ogenblikje...

Een Mooie Handel Strips van:

Tekenaar: Godhelp Frits, Julsing Fred, Matena Dick , Raymakers Wil, Toonder Studio’s, Toonder Marten
Scenarist: Brandt Andries, Klein Patty, Matena Dick, Raymakers Wil, Toonder Marten
Uitgever : De Bezige Bij

‘Zaken zijn zaken’, zo luidt het devies van Bul Super, en in de Toonder Studio’s werd daar niet anders over gedacht. Vrijwel van meet af aan is er met de creaties van Marten Toonder merchandising bedreven. Ook werden in opdracht strips vervaardigd; in deze verzorgde (oblong)uitgave zijn deze reclameopdrachten (goeddeels eerder opgenomen in de veertigdelige ‘Heer Bommel. Volledige Werken’ van uitgeverij Panda) bijeengebracht. Zoals studiomedewerker Dick Matena in zijn autobiografische voorwoord aangeeft, werd er evenveel zorg aan besteed als aan reguliere strips. Zo benadert het verhaal ‘De wiekschieters’ het niveau van de krantenstrip. Opvallend is dat diverse tekenaars de karakteristieke stijl van Toonder in de vingers hebben, en ook dat Toonders laatste teksten (geschreven toen hij 90 was) vergeleken met die van zijn hoogtijdagen weinig sprankelend zijn. ‘Een mooie handel’ geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de Bommelstrip (zowel ondertekst als ballon) in de jaren 1945 – 2002.

Een Mooie Handel – 01 – Bommel In Opdracht

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Een Mooie Handel stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.