Durango strips

Ogenblikje...
Durango

Durango Strips van:

Tekenaar: Swolfs Yves
Scenarist: Swolfs Yves
Uitgever : Arboris

In 1981 kwam er een nieuwe westernstrip op de markt. De serie was getekend en geschreven door één man, Yves Swolfs. De hoofdpersoon in de serie was een eenzame revolverheld, Durango. Een man die naam had gemaakt als vredesstichter, een man wiens revolver te huur was, een begenadigd killer. Vanaf het eerste album had ik al direct iets met de serie. De ruwheid, hardheid, de spanning en het goede tekenwerk trokken mij onmiddellijk aan.

Yves Swolfs werd geboren op 4 april 1955 in Brussel (België). Hij studeerde aan het Sint – Lukas Instituut in Brussel. Zijn eerste strip verhaal verscheen in 1978 in Le Rêve Neuvième van Sint – Lukas. Dit was al een westernverhaal. Kort daarna verscheen het eerste deel van de serie Durango bij uitgeverij Archers. De invloed van de spaghetti western is in het werk van Swolfs overduidelijk aanwezig. Naar verluidt is hij dan ook een grote fan van dit filmgerne, aan de films van Ennio Moriconi zou hij in een album nog een eerbetoon brengen. Naast Durango werkt hij aan series als Dampierre, Black Hills en Vlad.

————————————————-

————————————————-

Durango Albums

Durango – 01 – Sterven Als Een Hond In De Sneeuw
Durango – 02 – Het Geweld Van De Woede
Durango – 03 – Valstrik Voor Een Killer
Durango – 04 – Amos
Durango – 05 – Woeste Sierra
Durango – 06 – Noodlot Van Een Desperado
Durango – 07 – Loneville
Durango – 08 – Een Reden Om Te Sterven
Durango – 09 – Het Goud Van Duncan
Durango – 10 – De Prooi Van De Jakhals
Durango – 11 – Colorado
Durango – 12 – De Erfgename
Durango – 13 – Zonder Genade
Durango – 14 – Vuur Uit De Hel
Durango – 15 – Cobra
Durango – 16 – Een Gier In De Schemer
Durango – 17 – Jessie

————————————————-

Stripverhalen

Durango

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Durango stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.