Dummetje strips

Ogenblikje...

Dummetje

Dummetje Strips van:

Tekenaar: Vlottes Dick
Scenarist: Eerenbeemt Harry van den
Uitgever : Boumaar

Van half 1957 tot eind 1963 verscheen het op initiatief van Shell Nederland opgezette jeugdblad ‘Olidin’. De tekenaar Dick Vlottes, hier werkend in een semi – karikaturale stijl, verwant aan de Toonder producties zoals ‘Koning Hollewijn’, heeft voor dat blad een aantal verhalen getekend op scenario’s van Harry van den Eerenbeemt, waarin een levende opblaaspop, genaamd Dummetje, samen met zijn mensenvriendje Botje Boon een aantal leuke avonturen beleeft. In dit stripalbum zijn twee verhalen opgenomen, die in 1962 en 1963 in ‘Olidin’ zijn gepubliceerd. In beide verhalen weet Dummetje zich in de nesten te werken. Botje, een onschuldig uit zijn ogen kijkend ventje, moet steeds zijn inventiviteit aanwenden om zijn opblaasvriend van de ondergang te redden. De tekeningen van Vlottes (in zwart – wit) ogen nog zeer fris en hebben ook nog steeds een puike uitstraling. De verhalen zijn sympathiek en gezellig spannend met een scherpe scheiding tussen goed en kwaad. Een pakkende omslag siert dit nostalgische stripalbum

Dummetje – 01 – Luchthandel + De knutselknarrenrace

————————————————-

Stripverhalen

Dummetje

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Dummetje stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.