Dragonball strips

Ogenblikje...
Dragonball

Dragonball Strips van:

Tekenaar: Toriyama Akira
Scenarist: Toriyama Akira
Uitgever : Glénat

Wie dit boek oppakt met het idee een nieuw deel van de bekende serie in handen te hebben, komt bedrogen uit. Immers, het betreft hier een nieuwe uitgave van de eerste verhalen rond Sangoku, een oersterke jongen met een apenstaart en een rein hart die samen met anderen op zoek gaat naar de zeven magische ‘dragon balls’. Zijn die bij elkaar, dan mag je een wens doen. Het is een typisch Japans strip vol actie, magie, geavanceerde technologie en oosterse vechtkunst. Een en ander is echter niet echt gewelddadig. Deze avonturen werden vanaf 1984 veertien jaar lang met groot succes uitgebracht in Japan en in 2001 – 2008 in pocketvorm en in zwart – wit in het Nederlands uitgegeven, in 85 deeltjes. Deze herdruk is veel fraaier, niet alleen is het nu een paperback, er staan ook diverse bladzijden in kleur in. Het is alleen jammer dat die vergeleken met de Japanse editie wat fletser zijn afgedrukt. De doelgroep van circa 10 jaar en ouder zal er even aan moeten wennen dat het boek op zijn Japans, dus van achteren naar voren en van rechts naar links, gelezen moet worden. Maar dat zal weinig problemen opleveren.

————————————————-

————————————————-

Dragonball Albums

Dragonball – 01 – De Supersonische Wolk
Dragonball – 02 – De Berg Van Vuur
Dragonball – 03 – De Magische Waaier
Dragonball – 04 – De Heilige Draak
Dragonball – 05 – De Meester Van De Vechtsporten
Dragonball – 06 – De Kampioenen
Dragonball – 07 – Confrontatie
Dragonball – 08 – De Grote Finale
Dragonball – 09 – De Beslissing
Dragonball – 10 – De Rode Generaal
Dragonball – 11 – De Spiertoren
Dragonball – 12 – De Grote Manoeuvre
Dragonball – 13 – De Schat Van De Piraat
Dragonball – 14 – Aralщ
Dragonball – 15 – Taopaяpaя
Dragonball – 16 – De Laatste Aanval
Dragonball – 17 – De Demon
Dragonball – 18 – De Vijfde Man
Dragonball – 19 – De Wederopstanding
Dragonball – 20 – Volle Maan
Dragonball – 21 – De Voorronden

————————————————-

Stripverhalen

Dragonball

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Dragonball stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.