Dodelijke Spelletjes strips

Ogenblikje...
Dodelijke Spelletjes

Dodelijke Spelletjes Strips van:

Tekenaar: Tardi Jacques
Scenarist: Tardi Jacques, Veran Geo-Charles
Uitgeverij: Casterman

Dit omvangrijke, bijna 250 pagina’s tellende stripboek is een bewerking van de roman Jeux pour mourir van G.-Ch. Veran en werd in 1950 in Frankrijk onderscheiden met de Grand Prix de la Littérature Policière. Het verhaal speelt zich af in augustus 1950 in een kleine plaats in het noorden van Normandië bij Deauville. Een uit vier pubers bestaande jeugdbende wurgt in een uit de hand gelopen situatie voor het geld een oud vrouwtje. Onder druk van zijn Parijse superieuren dwingt een plaatselijke politieagent, vader van de 15 jaar oude bendeleider, de broer van een van de andere bendeleden, tot een bekentenis, waarna zich een bizar spel van onderlinge verdachtmaking, bedreiging en doodslag voltrekt. Daarbij heeft ook de politie geen schone handen en raakt de hele dorpsgemeenschap in de ban van wantrouwen, waarin oude vetes tot leven komen. Het geheel speelt zich af in een tijdsbestek van 4 broeierige dagen en Tardi weet de redelijk gekompliceerde intrige sfeervol en met scherpe karakteriseringen geloofwaardig te visualiseren. Het samenspel van visueel- en schrijftalent levert een meer dan spannend geheel op met diepgang voor jonge en volwassen lezers. Vanaf ca. 14 jaar.

Dodelijke Spelletjes – 01 – Dodelijke Spelletjes

————————————————-

Stripverhalen

Dodelijke Spelletjes

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Dodelijke Spelletjes stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.