Dierenriem strips

Ogenblikje...
Dierenriem

Dierenriem Strips van:

Tekenaar: Ehretsmann Thomas, Goethals Sébastien
Scenarist: Corberand Éric
Uitgever : Daedalus

Allez, weer een conceptreeks erbij. De geboden, evangelies en testamenten waren op, de driehoeken en levenslijnen zijn vergeven, maar met de sterrenbeelden is nog niet te veel uitgespookt. Daar zag uitgever Guy Delcourt wel brood in, en zo geschiedde. Eric Corbeyran, met Uchronie[S] zelf al de ontwikkelaar van een conceptuniversum, werd met de uitwerking belast en dat leidde naar Dierenriem. Het eerste deel met het teken ram verscheen toepasselijk in maart. Elke maand komt er een album bij tot alle sterrenbeelden zijn opgebruikt. Per album staat een ander sterrenbeeld centraal, symbolisch gedragen als medaillon door een van de twaalf hoofdrolspelers. Hun gezamenlijke lot of hun onderlinge verband wordt in het extra deel 13 uitgelegd. Hoewel in elk album al verhalen doorschemeren van andere albums, zullen de verhalen toch afzonderlijk te lezen zijn. De twaalf thrillers onderscheiden zich van elkaar door een specifiek thema dat ofwel politiek, financieel, medisch, crimineel,… geladen is. Het verhaal speelt zich ook af in het jaar 2012, hoofdzakelijk in de VS. Voor deel 1, De Uitdaging van de Ram, betekent dat concreet een misdaadverhaal waarin een seriemoordenaar met de bijnaam Ram wordt gezocht die zijn moorden op voorhand aankondigt met het prijsgeven van details over de te plegen moord. En toch tast de politie in het duister. Er komt een waarzegster aan te pas over wie inspecteur Stephen Aries zijn bedenkingen heeft. Toch behaalt ze een belangrijk resultaat, en meer nog: Aries kent haar. Ze hebben allebei een medaillon dat hen blijkbaar speciale gaven schenkt. Aries draagt het medaillon om een specifieke reden niet. En daar draait de intrige en het conceptidee nu eenmaal rond.

“Aries” is het Latijnse woord voor “ram” en dat gegeven stuitte ons danig tegen de borst. Nochtans verkappen we hier niets mee over de identiteit van de moordenaar, dat zou te simpel zijn. Het is gewoon een bij de haren gesleurd element om van Aries een verdachte te maken en ook om het in de conceptpuzzel te doen passen. Dat is in de context van het verhaal overbodig want De Uitdaging van de Ram haalt zijn punten ruimschoots als spannende en verrassende seriemoordenaarsthriller. Het buitengewone aspect is een sterkte die veelbelovend is voor de verdere delen in de reeks. Dierenriem maakt dus een goeie start.

Sébastien Goethals is niet de bekendste realistische tekenaar waar er in Frankrijk te veel van zijn. Een vereiste voor elk van de veertien niet bijster bekendere tekenaars (deel 13 is getekend door twee tekenaars) was dat ze fotorealistisch moesten kunnen tekenen. Goethals heeft dat niet verkeerd begrepen door echte foto’s te bewerken voor zijn decors zoals de laatste jaren vaak voorkomt, meestal met een ergerlijk resultaat. Zijn realisme ziet er technisch onderlegd uit. Zwarte vlakken zijn z’n vriend. Hij zet ineens de toon voor de rest van de reeks.

Daedalus gelooft in het welslagen van Dierenriem en geeft het daarom uit in softcover om eenzo groot mogelijk publiek aan te spreken. Als het aan ons lag, stond er in de sterren geschreven dat Dierenriem effectief wordt opgepikt door dat publiek.

————————————————-

————————————————-

Dierenriem Albums

Dierenriem – 01 – De Uitdaging Van De Ram
Dierenriem – 02 – Het geheim van de stier
Dierenriem – 03 – De Keuze Van De Tweelingen
Dierenriem – 04 – De Erfenis Van De Kreeft
Dierenriem – 05 – Het Deel Van De Leeuw
Dierenriem – 06 – De Marteling Van De Maagd
Dierenriem – 07 – Het Oordeel Van De Weegschaal
Dierenriem – 08 – De Techniek Van De Schorpioen
Dierenriem – 09 – De Reis Van De Boogschutter
Dierenriem – 10 – De Kracht Van De Steenbok
Dierenriem – 11 – De Vloek Van De Waterman
Dierenriem – 12 – De Ervaring Van De Vissen
Dierenriem – 13 – Het Plan Van De Slangendrager

————————————————-

Stripverhalen

Dierenriem

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Dierenriem stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.