Detective Dombret strips

Ogenblikje...
Detective Dombret

Detective Dombret Strips van:

Tekenaar: Bodart Denis
Scenarist: Streng Alain
Uitgever : Den Gulden Engel

We zien hier realistische tekeningen, waarbij de kunstenaar zich beperkt tot wat echt belangrijk is. De personages hebben iets karikaturaals: de tekenaar wil in de eerste plaats typeren, zonder daarbij te overdrijven. Ondanks het gebruik van plakken en stippen, zijn de lijnen en vooral de krassen het meest opvallend. De tekeningen doen hier en daar aan etsen denken, ze zijn niet echt mooi maar bovenal persoonlijk.
Het verbaast me telkens weer, dat alleen de weergave van de essentie tot zo verschillende resultaten kan leiden. Hugo Pratt en Hans Kresse (naarmate hij ouder werd) deden hetzelfde, maar … hoe anders.
Op de achterzijde van het album staat vermeld dat Denis Bodart nooit enige tekenopleiding heeft genoten. In de ‘comiclopedia’ van lambiek.net lees ik echter dat Bodart studeerde bij St. Luc te Brussel. Wat is er nu waar?

Het verhaal is minder apart dan de tekeningen, maar is toch zeker geen doorsnee. Het is vooral de sfeer die het doet. Een artistiek, enigszins decadent milieu waarin de waanzin toeslaat. De moorden die hieruit voortkomen moeten door Dombret worden opgelost.

Een strip die ver uitsteekt boven de middelmaat.

Losstaande Albums Van Denis Bodart – 01 – Detective Dombret Saint-Germain Des Morts

————————————————-

Stripverhalen

Detective Dombret

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Detective Dombret stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.