Deadline strips

Ogenblikje...
Deadline

Deadline Strips van:

Tekenaar: Rossi Christian
Scenarist: Bollée Laurent-Frédéric
Uitgever: Ballon Media

Wat eruitziet als een westernthriller die zich afspeelt in de tragische periode van de Amerikaanse burgeroorlog, verschuilt onder zijn verpakking een unieke kijk op de diepste zielenroerselen van een gekwetste man in een wrede oorlogstijd. Het verhaal is op zich eigenlijk vrij eenvoudig . Een jongen komt aan in het beruchtste gevangenkamp van de Zuidelijken in de Amerikaanse burgeroorlog: Andersonville. Voor een grappiger benadering van dit fenomeen verwijzen we je graag naar het album uit de reeks De Blauwbloezen, meerbepaald het album De Nor van Robertsonville.

Dit album verhaalt echter de gruwelijke realiteit van dit concentratiekamp avant la lettre. Doorheen het kamp loopt namelijk een lijn, de Deadline, waar de gevangenen best niet in de buurt van komen of ze worden koudweg afgeknald. Soms is het zelfs niet nodig om dicht bij de lijn te komen om een kogel te krijgen! Gewoon pech hebben volstaat. In deze hel raakt de jonge bewaker gefascineerd, en verliefd, op een imposante zwarte gevangene. Nochtans vermoordde een stel ontsnapte slaven zijn familie! Als dilemma in een homofobe, racistische wereld kan dit tellen. Dat dit enkel op een tragedie kan uitlopen laat zich raden, maar op welke manier en in welke omstandigheden laten we je zelf ontdekken.

En ontdekken zal je. Dit is namelijk een graphic novel pur sang, waarin we door een menselijke psyche geleid worden en geconfronteerd worden met diepmenselijke fenomenen als woede, (liefdes)verdriet, wraak, racisme en nog meer menselijke eigenaardigheidjes.

Bijwijlen heeft dit album een zweem van Albert Camus’ De Pest en Gabriel García Márquez’ Honderd Jaar Eenzaamheid. Aan jou om na te gaan of we overdrijven.

Deadline – 01 – Deadline

————————————————-

Stripverhalen

Deadline

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Deadline stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.