De Wereld Van Lucie

 

Wereld Lucie

Tekenaar: Martinez Guillaume
Scenarist: Goret Christophe
Uitgever : Daedalus

In de collectie De Kracht van Kunst brengt uitgeverij Daedalus een aantal bijzondere series onder. Series die zich onderscheiden van anderen door hun eigen verhaal – en/of tekenstijl. De Wereld van Lucie is vooral qua verhaal een aanrader.

In dit derde en voorlaatste deel komen langzamerhand de verschillende verhaalelementen met elkaar in verbinding. Centraal staat toch wel de serie experimenten die in Rusland en Amerika werden uitgevoerd op kinderen met grote paranormale talenten. In die experimenten kwamen enorme krachten vrij, maar die waren niet altijd beheersbaar. De experimenten werden dan ook na een tijdje stopgezet. Toch vinden er vijftig jaar later een aantal gebeurtenissen plaats die sterk in verbinding staan met die toenmalige experimenten. Tijdens de kerstmarkten in een groot winkelcentrum ontstaat een enorme brand. Slechts het kleine meisje Margareth weet totaal ongedeerd, maar in coma, de enorme brand te overleven. De wetenschappers staan voor een raadsel en komen gaandeweg tot de conclusie dat er sprake is van het werk van een Poltergeist. Die wetenschappers (Sacha en Emma) zijn zelf ook paranormaal zeer begaafd en staan centraal in de ontrafeling van dit mysterie. Ze komen op het spoor van de dochter (Carole) van de Russische wetenschapper die de experimenten heeft geleid in het verleden. Intussen zwerft een zekere Lucie door de straten en wordt opgenomen door Soledad die haar weet te beschermen in de wereld van de straatbendes. Ook deze twee meiden staan in verband met de gebeurtenissen. Op de achtergrond is een religieuze sekte er van overtuigd dat het einde der tijden nabij is. Zij maken jacht op Lucie die schijnbaar cruciaal is voor hen.

Een verhaal dus met vele subplots, maar die zeer vakkundig en gedoseerd bij elkaar komen en je doen verlangen naar het alles verklarende slotalbum. De drie verschenen delen van elk 72 pagina’s geven de ruimte om het verhaal zich te laten ontwikkelen. Kris (ofwel Christophe Goret) mag als scenarioschrijver zeker in de gaten gehouden worden. Lees ook bijvoorbeeld zijn andere reeks bij Daedalus, Moeder Oorlog, waarvan deel 2 op stapel staat.

Guillaume Martinez heeft een wat zenuwachtige tekenstijl die niet boven de middelmaat uitstijgt, maar door het meeslepende verhaal ben je dat gauw vergeten. Hem kennen we hier al van de reeksen William Panama (Glénat) en Bellary’s Vloek (Arboris).

___________________________

___________________________

___________________________