De Vijand strips

Ogenblikje...
De Vijand

De Vijand Strips van:

Tekenaar: Pagliaro Alberto, Pancini Lorenzo
Scenarist: Robberecht Thierry
Uitgever : Casterman

De lijken die de politie vindt zijn niet bepaald alledaags. Hun huiden zijn afgestroopt en duizenden vliegen houden een megaparty op en in de bloederige overblijfselen. De politie staat voor een raadsel, maar krijgt de hulp van drie experts. Zij denken dat een satanische sekte achter de gruwelijke moorden zit. Beëlzebub betekent immers ‘prins der vliegen’. Maar de zaak wordt ingewikkelder wanneer een van de experts, de criminologe Yasmine Giggs, zelf bijna slachtoffer wordt…

Satan werd in de Middeleeuwen ook wel eens domweg ‘De vijand’ genoemd. Vandaar dus de titel van deze nieuwe reeks waarin duivelse rituelen centraal staan. Van een thriller mag je verwachten dat hij je van de eerste tot de laatste bladzijde in de ban houdt. Daarin slaagt scenarist Robberecht hoegenaamd niet. Het weinig originele verhaal is al even saai van opbouw. Nergens doet Robberecht moeite om een spanning op te bouwen. Neen, dan was zelfs Het Jampuddingspook veel beklijvender. Bovendien maakt Robberecht gebruik van enkele goedkope commerciële trucs (irrelevante seksscènes, mooie meisjes, bloederige lijken…) waarin de striplezer anno 2003 hopelijk niet meer trapt. De best wel aardige tekeningen doen wat aan Marini denken (vooral ook door de geslaagde inkleuring), maar passen mijns inziens niet echt bij het verhaal. Kortom, veel bloed in dit album, maar veel te weinig zweet en tranen.

————————————————-

————————————————-

De Vijand Albums

De Vijand – 01 – De Vliegen (Duivelse Rituelen)
De Vijand – 02 – De Heks
De Vijand – 03 – Demon

————————————————-

Stripverhalen

De Vijand

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Vijand stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.