De Versteende Droom strips

Ogenblikje...
De Versteende Droom

De Versteende Droom Strips van:

Tekenaar: Collignon Daphné
Scenarist: Dethan Isabelle
Uitgever : Glénat

Een ploeg archeologen is in de negentiende eeuw aan de slag in de pas ontdekte ruïnes van Petra, de ‘verborgen stad’ van de Nabateërs, een Arabisch volk dat meer dan 2000 jaar geleden in Zuid – Jordanië leefde. Je herkent de stad ongetwijfeld uit de film Indiana Jones and the Last Crusade. De plaatselijke bedoeïen, die de historici een handje toesteken, willen liever niet de nacht in de buurt van de site doorbrengen. Volgens hen spookt het er. Ook een van de archeologen, Eugène, wordt het voorwerp van spot bij zijn collega’s wanneer hij beweert een vrouw nabij de ruïnes gezien te hebben. Enkel zijn tweelingzus Pauline gelooft hem. Maar wanneer een van de archeologen dood wordt aangetroffen, regeert de angst…

Het eerste deel van De Versteende Droom — een afgerond verhaal — is een rustige strip waarin de gebeurtenissen zich traag ontrollen. Isabelle Dethan, van wie onlangs ook In het Land van Horus verscheen bij Arboris, schreef een sterk verhaal waarin mysterie en liefde centraal staan. Maar het is een andere vrouw die de eerste viool speelt. Daphné Collignon, die zelf Petra bezocht om de omgeving zo getrouw mogelijk te kunnnen weergeven, schept met haar mooie tekeningen, waarin bruine en okeren tinten primeren, de juiste sfeer. Het is alsof we zelf met een schepje in de woestijn archeoloogje aan het spelen zijn. En met deze strip hebben we alvast een mooie vondst gedaan.

De Versteende Droom – 01 – Petra

————————————————-

Stripverhalen

De Versteende Droom

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Versteende Droom stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.