De Verschrikkelijke Paus strips

Ogenblikje...

De Verschrikkelijke Paus Strips van:

Tekenaar: Caneschi Theo
Scenarist: Jodorowsky Alejandro
Uitgever : Daedalus

De Gemene Paus, De Brutale Paus, De Geniepige Paus of De Corrupte Paus hadden ook gekund, maar De Verschrikkelijke Paus dekt beter de lading. We hebben nog maar zelden zo’n schavuiterig sujet meegemaakt als hoofdpersonage van een strip. In het begin van deel 2 huwt paus Julius II met zijn slaapmaatje Aldosi en stelt de nieuwbakken pausin eerstvolgend voor aan zijn hebberige broers en zussen van de clan della Rovero. Die zien een mogelijke erfenis liever niet naar het schandknaapje gaan,dus brengen ze hem om het leven. Dat doen ze niet door hem vergif toe te dienen of hem lafhartig de keel over te snijden. Hun verdorven geest gaf hen in om hem te doen stikken in de afgehakte penis (van een niet onaanzienlijke omvang) van Aldosi’s zwarte minnaar. Paus Julius II besluit even wreed op te treden in zijn vergelding. Als dat geen waar is! Een keer hij met zijn familie heeft afgerekend, is het tijd om de Italiaanse stadsstaten binnen te vallen en de verloren gebieden van het Vaticaan te heroveren, te beginnen met Bologna. Met een duivelse list slaagt hij erin een overmacht en de stad te overmeesteren ondanks zijn eigen leger van vijfhonderd mietjes die hij allen in zijn bed heeft genomen. Als derde trap in zijn evolutie trekt hij kunstenaar Michelangelo aan, vooreerst door hem hardhandig achterwaarts te nemen in de pauselijke bedstee. Michelangelo moet voor hem het grootste mausoleum ooit bouwen met wel veertig standbeelden. Een onmogelijke opgave gezien de jaren die hij wijdde aan het houwen van de David of de Pièta. Daarmee is er nog geen einde aan de jaloezie, kuiperijen, machtsmisbruik en wreedheden. Maar eerlijk is eerlijk, onder Julius II kreeg het Vaticaan wel de prachtigste bouwwerken (de Sint – Pietersbasiliek) en kunstwerken (de beschildering van de Sixtijnse Kapel door Michelangelo).

————————————————-

————————————————-

De Verschrikkelijke Paus Albums

De Verschrikkelijke Paus – 01 – Della Rovere
De Verschrikkelijke Paus – 02 – Julius II
De Verschrikkelijke Paus – 03 – De Verderfelijke Deugd

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Verschrikkelijke Paus stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.