De Val strips

Ogenblikje...
De Val

De Val Strips van:

Tekenaar: Davodeau Etienne
Scenarist: Davodeau Etienne
Uitgeverij: Dupuis

Samen met haar man, haar kinderen, haar broer, een neefje en een vriend komt Jeanne het huis van haar demente moeder leegmaken voor het wordt verkocht. Tijdens de warme zomerdagen die de familie in het kleine en rustige dorp doorbrengt, gebeurt er niet veel. O ja, grootmoeder loopt eens weg en de kinderen zijn getuige van een ruzie tussen een metselaar en zijn hulpje die in het huis tegenover hen aan de slag zijn. De enige die zich niet helemaal op zijn gemak voelt, is de vriend des huizes, Toussaint. De familie heeft de arme, maar behulpzame sloeber wegens een voorval in het verleden opgevangen. Maar Toussaint houdt angstvallig een geheim voor zijn vrienden verborgen…

Etienne Davodeau (De Stroman, De Vrienden van Saltiel) schetst het alledaagse leven van een doorsnee familie. We konden het al merken aan de sublieme cover: het verhaal bevat geen nagelbijtende achtervolgingsscènes, gruwelijke moorden of goed van poten en oren voorziene babes. Eigenlijk gebeurt er zo goed als niets. Maar door het verteltalent van Davodeau blijft De Val tot het einde boeien. Ook de herkenbaarheid speelt hierin een rol. De strip vertelt het leven zoals het is. Subtiel behandelt de auteur thema’s als liefde, vriendschap en dood. Ook generatieconflicten en het kommerloze leven van de kinderen komen aan bod. Maar de lichtvoetigheid van deze komedie is slechts schijn. Het erg pakkende einde liet ons niet onberoerd. Grote klasse!

Enkel beschikbaar in het Frans:

Chute De Vélo – T01 – Chute De Vélo

————————————————-

Stripverhalen

De Val

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Val stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.