De Tien Geboden strips

Ogenblikje...
De Tien Geboden

De Tien Geboden Strips van:

Tekenaar: Griesmar Joseph
Scenarist: Giroud Frank
Uitgever : Glénat

Nahik… Is het een opzienbarende roman, een kunstvoorwerp, een bibliofiele schat, een heilig boek, een politiek instrument of simpelweg een brug tussen twee montsers? Het is alles in één.

En ofschoon de hoofdpersonen van de verschillende verhalen niet meer dan één facet ervan ontdekken, zal dit boek dat lang geleden ontstond uit een ontmoeting tussen wijzen en dwazen, op ieder van hen een uitwerking hebben die niemand voor mogelijk had gehouden.

Tien autonome verhalen die niettemin met elkaar zijn verbonden.
Daarom kunnen ze los van elkaar worden gelezen, maar ook als een saga van tien adembenemende hoofdstukken. Ze gaan over de oeroude hartstochten van de mens, zijn angst voor het bovennatuurlijke en zijn verhouding tot God.

De serie ‘De Tien Geboden’ (Le Décalogue) bevat verhalen die geschreven zijn door Frank Giroud. Voordat hij begon aan deze serie had hij al een heel schrijversleven achter zich. Afgestudeerd in geschiedenis was hij een tijdje docent aan het Franse lyceum in Milaan en leraar geschiedenis in Grenoble. dankzij het succes van de serie ‘Louis la Guigne’ (die hij samen met Jean – Paul Dethorey maakte), kon hij al snel leven van het schrijversvak. In januari 2001 verschenen de eerste delen van het project ‘De Tien Geboden’. De reeks bevat 10 albums die telkens door andere tekenaars van illustraties worden voorzien. Frank Giroud ging daarna verder met series zoals Geheimen, De Erfgenaam, De Expert en Mandrill.

————————————————-

————————————————-

De Tien Geboden Albums

De Tien Geboden – 01 – Het Manuscript
De Tien Geboden – 02 – De Fatwa
De Tien Geboden – 03 – De Meteoor
De Tien Geboden – 04 – De Eed
De Tien Geboden – 05 – De Wreker
De Tien Geboden – 06 – De Ruil
De Tien Geboden – 07 – De Samenzweerders
De Tien Geboden – 08 – Nahik
De Tien Geboden – 09 – De Papyrus Van K⌠m – Ombo
De Tien Geboden – 10 – De Laatste Soera

————————————————-

Stripverhalen

De Tien Geboden

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Tien Geboden stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.