De Tempelier strips

Ogenblikje...
De Tempelier

De Tempelier Strips van:

Tekenaar: Bono Fabio
Scenarist: Falba Bruno
Uitgever : Daedalus

Tweede deel van een nieuwe stripreeks over de legendarische orde van de Tempeliers. Deel een startte in 1314 in Parijs. Voordat hij op de brandstapel stapt, biecht Jacques de Molay – de laatste grootmeester van de Tempeliersorde – na zware martelingen alles op over de orde bij de inquisiteur van Frankrijk. Deel twee vervolgt met de bekentenissen van De Molay over zijn verblijf in het heilige land, waar de orde der Tempeliers aan de zijde van prins Edward van Engeland trachtte te redden wat er nog te redden viel. Met geduchte vijanden als Sultan Baibars en het illustere genootschap der Assassijnen. De strip, hoewel grotendeels fictie, komt door de gedetailleerde historische setting als non-fictie over. De veelheid aan flashbacks en personages maakt het de lezer soms lastig de draad niet kwijt te raken. Uitstekend gedocumenteerd scenario vol intriges, verraad en strijd, gelardeerd met een vleugje seks. Het tekenwerk oogt fris en krachtig, de inkleuring is wat pover. Al met al een spannende historische actiestrip, zeker geen esoterie. De reeks is een van de betere in zijn genre.

————————————————-

————————————————-

De Tempelier Albums

De Tempelier – 01 – De Onthullingen Van De Ridder
De Tempelier – 02 – De Geheimen Van De Tempel
De Tempelier – 03 – De Verklaringen Van De Grootmeester

————————————————-

Stripverhalen

De Tempelier

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Tempelier stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.