De Spirit strips

Ogenblikje...
De Spirit

De Spirit Strips van:

Tekenaar: Eisner Will
Scenarist: Eisner Will
Uitgeverij: Oberon

Vanaf het begin der jaren veertig vormen de avonturen rond de mysterieuze speurder de Spirit een hoogtepunt in de Amerikaanse comics. De verhalen in deze anthologie stammen uit de periode 1946-1950 en hebben als centraal thema de strijd aan de zelfkant van de samenleving van de Spirit versus een aantal wulps uitgevoerde, in en in misdadige dames. Zodra de Spirit zich in hun handen bevindt, moet hij al zijn inventiviteit gebruiken om zijn hachje te behouden. Behalve tegen de misdaad moet hij optornen tegen de jaloezie van de op hem verliefde dochter van zijn superieur. Na ruim dertig jaar doet de verteltrant nog fris aan. De toon is onderkoeld, licht sarcastisch en humoristisch. De tekenstijl is semi-realistisch, neigend naar het karikaturale. Geweld, inherent aan dit genre, is verhuld aanwezig. Eisner maakt indrukwekkende decors met schitterende dieptewerking, bovendien geeft hij zijn geesteskinderen karaktervol weer.

————————————————-

————————————————-

De Spirit Albums

De Spirit – 01 – Is Hij Nou Dood, Of Nog In Leven
De Spirit – 02 – De Spirit Komt, De Spirit Gaat
De Spirit – 03 – 3 Komplete Verhalen Van De Spirit
De Spirit – 04 – 3 Hele Spirit Avonturen!

————————————————-

Stripverhalen

De Spirit

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Spirit stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.