De Rode Schoenen strips

Ogenblikje...
De Rode Schoenen

De Rode Schoenen Strips van:

Tekenaar: Cousseau Gérard, Cuvillier Damien
Scenarist: Cousseau Gérard
Uitgeverij: Saga

“Nieuwsgierigheid is een van de aandrijfkrachten tot het weten.” Nieuwsgierigheid was ook wat Jules voelde toen hij hij Georges ontmoette, de man achter dit citaat en eveneens de eigenaar van de misterieuze rode schoenen. Het is Frankrijk in 1944 en het begin van een vriendschap tussen twee mannen met een verschillende achtergrond. De toevalligheden van de oorlog laten daarin hun sporen na.

Meer nog dan de rode schoenen, is toeval de rode draad in het verhaal dat Gérard Cousseau hier voorschotelt. Toeval of nog “wegen die ons bewustzijn wenst te kruisen”. Ook verschillende waargebeurde verhalen hebben zich in dit verhaal gekruist. Gérard Cousseau heeft voor dit verhaal namelijk feiten die zich op verschillende tijdstippen en plaatsen afspeelden, vrijelijk verbonden en tot een geheel gekneed.

Het eerste album is ondanks de thematiek opvallend lichtvoetig, vooral door de onbevangenheid van Jules, een zeventienjarige tiener die wat humor in het verhaal brengt. Na een wat te trage start, wordt het plot goed halfweg meeslepender. In het slotdeel van dit tweeluik wordt de toon, met de komst van een nieuwe commandant, nadrukkelijk harder en grimmiger.

Damien Cuvillier is de geknipte tekenaar voor een werk als dit. Hij brengt tekeningen die aanzetten om verder te lezen. De kracht van deze albums is evenwel zijn manier van inkleuren die perfect stemmingen weet weer te geven.

Op een spatiëringsvergissing na is dit een prima uitgave en we danken Saga Uitgaven voor het gelijktijdig uitbrengen van deze twee delen. Deze uitgaven als één geheel kunnen lezen, draagt bij tot de kracht van het verhaal.

————————————————-

————————————————-

De Rode Schoenen Albums

De Rode Schoenen – 02 – De Albino’s
De Rode Schoenen – I01 – Integraal

————————————————-

Stripverhalen

De Rode Schoenen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Rode Schoenen stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.