De Piraten Van Barataria strips

Ogenblikje...

De Piraten Van Barataria Strips van:

Tekenaar: Bonnet Franck
Scenarist: Bourgne Marc
Uitgever : Ballon Media

De historisch geachte reeks over de Franse boekanier Jean Lafitte en zijn broer vaarde na verloop van tijd een eigenwijzere, avontuurlijke koers. Dat gebeurde dankzij de spannende wisselwerking tussen Artémis Delambre, die snel evolueerde van een saai meiske naar een taaie tante, en de Pruisische Inga Schott, een nog taaiere tante die Artémis voortdurend stokken in de wielen wil steken. Artémis heeft een missie aanvaard van Napoleon Bonaparte, haar biologische vader. Ze moet achterhalen wat er is gebeurd met de verdwenen bataljonchef Boutin die in Egypte de mogelijkheid kwam bestuderen voor een Franse invasie. Ze zet dus koers naar Cairo en moet de zee overvaren. Aan boord dient ze haar mannetje te staan, ook bij een aanval van de Engelsen. En niet zij alleen ziet zich geconfronteerd met een andere wereld, een andere cultuur, overtuigend in beeld gebracht door Franck Bonnet. Ook Inga krijgt het zwaar te verduren. Maar onkruid, hoe fraai het ook oogt, vergaat niet.

Het eerste deel is in het Frans al aan zijn vierde herdruk toe. Zo’n vaart loopt het niet in het Nederlands, maar dat maakt de reeks er niet minder interessant om. Behalve een paar zeeslagen en nogal wat bloederige gevechten springt De Piraten van Barataria niet zozeer in het oog omwille van de actie. Het (verbale) steekspel tussen de belangrijkste personages, met Artémis en haar nieuwe toeverlaat kapitein François op kop, is dé troef van het jongste album. Dit eerste album van de tweede cyclus, deze keer in drie delen, mist zijn start in het geheel niet.

————————————————-

————————————————-

De Piraten Van Barataria Albums

De Piraten Van De Barataria – 01 – New Orleans
De Piraten Van De Barataria – 02 – Cartagena
De Piraten Van De Barataria – 03 – Grand Isle
De Piraten Van De Barataria – 04 – Oceaan
De Piraten Van De Barataria – 05 – Cairo
De Piraten Van De Barataria – 06 – Siwa
De Piraten Van De Barataria – 07 – Aghurmi
De Piraten Van De Barataria – 08 – Gaspesie
De Piraten Van De Barataria – 09 – Chalmette
De Piraten Van De Barataria – 10 – Galveston
De Piraten Van De Barataria – 11 – Sint-Helena
De Piraten Van De Barataria – 12 – Yucatan

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Piraten Van Barataria stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.