De Ouden

Ogenblikje...

Tekenaar: Vukic Bojan
Scenarist: Lainé Jean-Marc
Uitgever : Daedalus

New Bedford, de Amerikaanse oostkust medio negentiende eeuw. In een zeemanskroeg zit de jonge Ishmaël tegenover Melville, een oudere man met enige kennis omtrent de walvisvaart. Het is dan ook over de walvisvangst dat Ishmaël meer wil weten. Wat kan Melville dan beter vertellen dan de lotgevallen van kapitein Ahab. Zijn verbeten jacht op de witte walvis en de verschrikkelijke gebeurtenissen die de hele walvisvloot te verteren heeft gekregen. Wie dacht dat Moby Dick alleen verantwoordelijk was voor diverse zeerampen heeft het echter grondig mis. Schepen vergaan met man en muis nadat ze aangevallen worden door iets veel ouder, duisterder en monsterlijker dan de albinowalvis. Niets minder dan de Kraken ligt op de loer in de diepte. Kapitein Ahab zal alles op alles moeten zetten om dit monster af te kunnen houden en vooralsnog de witte trofee binnen te halen…

Herman Melville, de schrijver van de wereldberoemde roman Moby Dick uit 1851, vertelt in hoogsteigen persoon het verhaal van kapiteit Ahab en zijn walvisvloot. De nodige esoterie en kerkelijke intriges werden mee in de mix gegoten samen met een snufje Jules Verne. We weten het, hier draait de Collectie 1800 om. De oorspronkelijke roman blijft herkenbaar, maar de toevoeging van de Kraken en een mysterieuze overlevende maken er een thriller van. Tegelijk is ook de morele en belerende boodschap van het oorspronkelijke boek weg, wat de stripadaptatie zeker ten goede komt. Het verhaal loopt nergens stroef en werk op een mooi tempo naar een climax toe. Het tekenwerk is van hoog niveau en de sombere, mistige inkleuring creëert de perfecte sfeer! Puik werk alweer, en een mooie aanvulling in een redelijk consistente collectie.

————————————————-

————————————————-

De Ouden – 01 – De Witte Walvis
De Ouden – 02 – De Inktvis – God

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Ouden stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.