De Orde van de Drakenridders strips

Ogenblikje...

De Orde van de Drakenridders Strips van:

Tekenaar: Varanda Alberto, Briones Philippe, Guinebaud Sylvain, Paty Christian, Sieurac Laurent, Démarez Thierry, Meddour Fabrice, Ruizgé Francisco, Guiton Edouard
Scenarist: Guéro Anne, Guéro Gérard
Uitgever : Silvester

Ieder deel van deze fantasy – reeks kan eigenlijk apart gelezen worden. Want in elk deel staat er een andere drakenridder centraal. Alle verhalen worden geschreven door Ange (die is ook al de scenarist van onder andere Tower, Belladonna en Bloodline). Elk beeldverhaal is door een andere tekenaar gemaakt.
De orde van de drakenridders is opgericht om iedereen te beschermen tegen de draken. Niet de draak zelf is het grootste gevaar, maar wel de Veill, dat is een soort van kwade invloedssfeer die rond de draak aanwezig is. Hoe langer de draak in een bepaalde buurt leeft, hoe groter de Veill wordt. De Veill zorgt er voor dat de mensen en dieren die er mee in aanraking komen eerst vervormen. Later tast de Veill ook hun geest aan waardoor ze iedereen aanvallen. Alleen maagden zijn niet vatbaar voor de Veill. Daarom is de orde van de drakenridders dan ook een puur vrouwelijk gebeuren.
Na negen albums lijkt er wat sleet op de reeks te komen. Stelletje drakenridders dat het opneemt tegen afzichtelijke schepsels: been there, done that. Maar door een politieke – en spionagefactor in het verhaal te brengen, houdt scenaristenduo Ange de reeks vers en boeiend. Ze weten een grote diversiteit aan personages ten tonele te voeren. Allen met een geheel eigen, goed uitgewerkt karakter. De personages passen bovendien wonderwel goed bij elkaar en dragen ook allen werkelijk iets bij aan het verhaal. Daarnaast hebben ze ditmaal een plot bedacht om van te watertanden. Zelden werd zo’n ingewikkeld verhaal uit de doeken gedaan in zo weinig pagina’s zonder dat het afgerafeld voelde. De twists stapelen zich op in deze fantasythriller waarin niets is wat het lijkt en met een ontknoping die velen wellicht niet zullen zien aankomen. Feitelijk was het verhaal nog beter geweest zonder het verplichte hak – en steekwerk dat nu wel heel routineus wordt. Maar zelfs met dit kleine minpuntje blijft het een erg sterk verhaal.

————————————————-

————————————————-

De Orde van de Drakenridders Albums

De Orde Van De Drakenridders – 01 – Jaïna
De Orde Van De Drakenridders – 02 – Akanah
De Orde Van De Drakenridders – 03 – Het Verdoemde Land
De Orde Van De Drakenridders – 04 – Brisken
De Orde Van De Drakenridders – 05 – De Paleistuin
De Orde Van De Drakenridders – 06 – Voorbij De Bergen
De Orde Van De Drakenridders – 07 – De Zon Terugzien
De Orde Van De Drakenridders – 08 – Het Koor Van De Duisternis
De Orde Van De Drakenridders – 09 – Blind
De Orde Van De Drakenridders – 10 – Naar het Licht
De Orde Van De Drakenridders – 11 – Alle Duizend En Eén Manen
De Orde Van De Drakenridders – 12 – Ellys
De Orde Van De Drakenridders – 13 – Salmyre
De Orde Van De Drakenridders – 14 – De Eerste
De Orde Van De Drakenridders – 15 – De Vijand
De Orde Van De Drakenridders – 16 – De Godin
De Orde Van De Drakenridders – 17 – Amarelle
De Orde Van De Drakenridders – 18 – Arsalam
De Orde Van De Drakenridders – 19 – Tegengif
De Orde Van De Drakenridders – 20 – Geboorte Van Een Rijk
De Orde Van De Drakenridders – 21 – De Bijl Van Ishtar
De Orde Van De Drakenridders – 22 – De Poort Van Het Noorden

Enkel beschikbaar in het Frans:

La Geste des Chevaliers Dragons – T23 – La Mer Close
La Geste des Chevaliers Dragons – T24 – Les Nuits D’haxinandrie
La Geste des Chevaliers Dragons – T25 – La Guerre Des Ombres
La Geste des Chevaliers Dragons – HS1 – (Ange-Dohé)

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Orde van de Drakenridders stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.