De Omkoopbaren strips

Ogenblikje...

De Omkoopbaren

De Omkoopbaren Strips van:

Tekenaar: Pendanx Jean Denis
Scenarist: Brézault Alain
Uitgever: Talent

In Bangali, een Afrikaans land bestuurd door Papy Bastos, wordt Félix Battiono, secretaris van het noordelijke deel, slachtoffer van een aanslag. De reden: het bemachtigen van zijn diplomatieke aktetas. Dit is slechts het begin van alle problemen want de dochter van Yaméogo, de secretaris-generaal, is per ongeluk opgepakt met andere meisjes om in de bordelen van te Tortugo Flat, een militaire kolonie, te werken. Zorgen genoeg dus voor inspecteur Yapo en zijn adjunct.

Jean-Denis Pendanx (Labyrinten), groot Afrikaliefhebber en reiziger, kan zijn stokpaardje bovenhalen. Hij slaagt erin om met zijn gekarikaturiseerde tekenstijl zowel het vuile als het mooie van Afrika aan bod te laten komen. De oranje tinten, praktisch in de hele strip aanwezig, versterken dit nog. Alain Brézault verkoos om zijn satirische roman De Omkoopbaren zelf te bewerken tot een striptrilogie. Met het scherpe cynisme dat hij in zijn verhaal legt, geeft hij aan niemand cadeaus: niet aan de zwarte, corrupte politici noch aan de blanke, decadente kolonisten en nog minder aan de lezer. Die krijgt het, mede door een stortvloed aan informatie, niet op een gouden schaaltje gepresenteerd. Daartegenover staat een humorvol verhaal vol avontuur, politieke complotten en spanning. Een nieuwe reeks in de collectie Rebel die na Outlaw en Alban een bijzonder eigenzinnige, humoristische koers vaart.

————————————————-

————————————————-

De Omkoopbaren Albums

De Omkoopbaren..01..Goeie Reis, Chef!

Enkel beschikbaar in het Frans:

Les Corruptibles..T02..Zig Zag
Les Corruptibles..T03..Loopings

————————————————-

De Omkoopbaren

De Omkoopbaren

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Omkoopbaren stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.