De Mazdabende strips

Ogenblikje...
De Mazdabende

De Mazdabende Strips van:

Tekenaar: Darasse Christian
Scenarist: Darasse Christian
Uitgever : Dupuis

De Mazdabende is een stripreeks, bedacht door Darasse en Hislaire. Hislaire stopte al na twee verhalen met de reeks. Het derde verhaal werd door Darasse alleen geschreven. Voor de vier volgenden werd hij bijgestaan door Tome. De eerste twee albums zijn (lichtjes) gebaseerd op ware feiten. Marc, Christian en Bernard bestaan in het echt en hebben in 1986 ook effectief een atelier opgericht. De drie auteurs maakten hier een aantal leuke en minder leuke gebeurtenissen mee, zodat Christian Darasse op het idee kwam om er een stripreeks rond te maken. Ondanks de humor in de stripverhalen, was de serie niet erg succesvol. Er werd dan ook beslist om na zeven albums te stoppen.

Drie bevriende tekenaars, Marc, Christian en Bernard, besluiten op een dag om samen een atelier op te richten omdat hun eigen studio’s niet meer volstaan. Bernard heeft meer ruimte nodig, Marc wil een warmere kamer en Christian zoekt een plaats om te slapen, want hij is thuis buiten gezet. Ze huren (op advies van Christiaans pendel) een veel te grote studio, die vol vuilnis en oude rommel staat. De knappe huisbazin weet hun echter te overtuigen het contract te tekenen. Met de moed der wanhoop en veel werk slagen ze erin om de ruimte om te toveren tot een knap stripatelier. Verder handelen de verhalen meestal over grappen en fratsen die de drie vrienden uithalen. De meeste verhalen beslaan slechts 1 pagina, sommigen 2 à 3 pagina’s. De serie eindigte in 1996 met een caféscène, waarin Marc, Christian en Bernard enkele mooie vrouwen wensen te versieren. In 2011 kwam er een éénmalige reünie, verschenen in het Franstalige weekblad Robbedoes. De bende is inmiddels uit elkaar gevallen door toedoen van de moeder van Marc en omdat Christian inmiddels een relatie heeft met de droomvrouw van Bernard, die dat niet heeft kunnen verkroppen.

————————————————-

————————————————-

De Mazdabende Albums

De Mazdabende – 01 – De Mazdabende Maakt Strips
De Mazdabende – 02 – De Mazdabende Op Het Bal
De Mazdabende – 03 – Ukkepuk
De Mazdabende – 06 – De Mazdabende Slaat Op Hol
De Mazdabende – 07 – De Mazdabende In Vuur En Vlam

Enkel beschikbaar in het Frans:

Le Gang Mazda – T04 – Le Gang Mazda Roucoule
Le Gang Mazda – T05 – Le Gang Mazda Cartonne

————————————————-

Stripverhalen

De Mazdabende

De Mazdabende

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Mazdabende stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.