De Man Zonder Gevoel strips

Ogenblikje...
De Man Zonder Gevoel

De Man Zonder Gevoel Strips van:

Tekenaar: Vriends Jan
Scenarist: Vriends Jan
Uitgeverij: Oog & Blik

Stripmaker Jan Vriends kreeg van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland de opdracht een kort verhaal te maken rondom tien personages met een handicap. Het resultaat is twee verhalen die veel op elkaar lijken. Twee keer dezelfde personages, maar dan met een andere handicap. Vriends laat de lezer op die manier merken wat voor impact een handicap kan hebben. Er hoeft maar iets mis te gaan en het leven neemt opeens een heel andere wending. Alles om die persoon heen wordt daardoor beinvloed. Zoals het personage Bart ‘de man zonder gevoel’, die in het eerste verhaal maar blijft groeien tot hij een reus is. Hij werd ooit geraakt door een asbak die vanuit een flat naar beneden viel. Het gevolg daarvan is hersenbeschadiging, die hem ‘gevoelloos’ maakt. In het tweede verhaal is Bart ook zonder gevoel, maar is zijn groeistoornis verdwenen. Zijn vriendin Masha zit in dat tweede verhaal niet in een rolstoel, maar heeft last van cystic fibrosis (taai slijm). Zo zijn er meer overeenkomsten en verschillen tussen de verhalen, die met gevoel voor detail en inlevingsvermogen worden verteld. Vaak leveren dit soort in opdracht getekende, educatieve verhalen taaie verhalen op, maar Jan Vriends heeft de uitzondering op deze regel gemaakt.

De Man Zonder Gevoel – 01 – De Man Die Het Niks Doet

————————————————-

Stripverhalen

De Man Zonder Gevoel

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Man Zonder Gevoel stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.