De Lijkwade strips

Ogenblikje...

De Lijkwade Strips van:

Tekenaar: Bidot Laurent
Scenarist: Bidot Laurent
Uitgever : Glénat

Het verhaal dat wordt vertelt in de reeks ‘De lijkwade’ (Le Linceul) is volkomen fictief. Maar het onderwerp waar het verhaal over gaat is dat niet. De lijkwade van Turijn is een eeuwenoude relikwie binnen het christendom. Het is een linnen kleed waarop vaag een beeld van een man te zien is met verwondingen aan de zichtbare hand zoals zouden kunnen ontstaan bij een kruisiging. Volgens sommige christenen is de lijkwade het kleed waarin Jezus werd gewikkeld en begraven nadat hij aan het kruis gestorven was. Het officiële standpunt van de Katholieke Kerk is dat het om een vervalsing gaat. Maar de Katholieke Kerk laat de verering ervan toe als een kunstzinnige voorstelling van Jezus. De meeste wetenschappers beschouwen de lijkwade als een knappe vervalsing uit de late Middeleeuwen

————————————————-

————————————————-

De Lijkwade Albums

De Lijkwade – 01 – In De Schaduw Van Het Reliek
De Lijkwade – 02 – De Kring Van De Sydoine
De Lijkwade – 03 – De Vikingen Van God
De Lijkwade – 04 – De Volksmenner

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Lijkwade stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.