De Laatste Kathaar strips

Ogenblikje...

De Laatste Kathaar Strips van:

Tekenaar: Lambert Éric
Scenarist: Delalande Arnaud
Uitgever : 12bis

Het Heilige Land anno 1208. Een kruisridder tracht in allereil te vluchten. Hij is drager van een ontzettend geheim dat de fundamenten van de katholieke kerk op zijn voegen kan doen daveren. Zijn einddoel: Occitanië. Hier zal hij gehoor vinden bij de Katharen. Ondertussen bereikt het nieuws van zijn verraad de hoogste regionen van het Vaticaan. Daar wordt meteen het tegenoffensief ingezet. Aguilah De Quillan, de meedogenloze bisschop van Narbonne wordt aangesteld als hoofdinquisiteur, en leider van een heuse kruistocht die het Katharisme moet uitroeien. Op zijn beurt stelt Aguilah een vogelvrijverklaarde aan om de kruisridder en zijn geheim koste wat het kost te vatten. Een helse achtervolging, die gepaard gaat met moord en doodslag, is het gevolg. De kruisridder heeft echter nog een geheime bondgenoot…

In navolging van de stortvloed aan boeken en films met betrekking tot catholic fantasy blijft ook de stripwereld zijn steentje bijdragen. In die zin is De Laatste Kathaar niet bijster origineel. Een geheim dat de katholieke kerk de kop kan kosten, de vervolging van vredelievende Katharen, corrupte kerkvaders, noem een cliché en je vindt het erin terug. Is deze strip dan wel de moeite waard? Wel, we vinden van wel. Ondanks het gebrek aan originaliteit en de vrij zware eerste tien bladzijden, zit de vaart er in de tweede helft van de strip erg goed in. Dat de kruisridder zijn zoon belast met een gecodeerde versie van zijn geheim en deze jongen hoegenaamd geen vechtersbaas is, zorgt voor bijwijlen beklijvende situaties. Ook de tweestrijd van Raymond van Toulouse om te kiezen tussen de katholieken of zijn eigenste Katharen, brengt de nodige kruiding die deze strip nodig heeft.

Uiteraard staat of valt veel met hoe het juist verder gaat en op welke wijze de lezer het geheim kan/mag leren kennen. Scenarist Arnaud Delalande brengt het er vooralsnog niet slecht vanaf. Qua tekenwerk zit het heel erg snor. Eric Lambert verheft de strip boven de middelmaat, mede dankzij de detailrijke tekeningen en de prachtige gevechtsscènes.

————————————————-

————————————————-

De Laatste Kathaar Albums

De Laatste Kathaar – 01 – Dood Ze Allemaal!
De Laatste Kathaar – 02 – Het Bloed Van De Ketters
De Laatste Kathaar – 03 – Het Godsoordeel

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Laatste Kathaar stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.