De Krijgsheren strips

Ogenblikje...
De Krijgsheren

De Krijgsheren Strips van:

Tekenaar: Pellet Philippe
Scenarist: Latil Dominique
Uitgever : Farao, Talent

Het ziet er niet goed uit voor de Serviërs in 2019 – 2020. Door alweer een burgeroorlog is de natie en dan vooral Belgrado verwoest. De stad Novi Sad wordt gegijzeld door een in ongenade gevallen oorlogsheld en zijn partizanen. Zij eisen de val van de regerende dictator. De nieuwe Servische regering weigert echter te onderhandelen met een terrorist die ze van het bloedbad in Belgrado beschuldigen. Privémilities moeten het zo zien te spelen dat een rechtstreekse aanval geen optie is want dan dreigt een oorlog met Hongarije en wellicht een nieuwe Balkanoorlog. Achter de schermen van de macht is er meer op til. Een bepaalde organisatie (we weiden er niet over uit om niet nog meer te verklappen) dringt net wel aan op een ontsporing van de situatie. Om een welbepaalde reden ijvert het voor een nieuwe wereldoorlog.

Tegelijk met deze machinaties op een hoger echelon volgt deze actiereeks vooral de wederwaardigheden van enkele huurlingen die voor de particuliere militaire organisatie Kali werken. Zelfs de vrouwen zijn harde bikkels. Moet ook, wil je de gespannen situaties ongedeerd doorspartelen. Kogels en bommen vliegen langs hun oren, ze belanden in vuurgevechten, scherpschutters nemen hen op de korrel met zelfs heuse bazooka’s en er wordt driftig rondgereden in een magnifiek soort tank, de Meka. Psychologisch zien we hen evolueren in extreme omstandigheden. Dit is geen zakdoekje leggen, het is bittere ernst.

Krijgsheren is een studioproduct, van design tot uitwerking en inkleuring. maar het is een goed studioproduct. Er is geen half werk geleverd. De actiescènes en ontploffingen doen de pagina’s haast vibreren… of kwam dat nu toch door het boemeltreintje waarop we zaten toen we het album lazen? Niettemin is dit een knaller van een aanrader voor al wie graag in de rij staat om de nieuwste actiespektakelfilm van een Rob Cohen, Michael Bay of de betreurde Tony Scott in de cinema te gaan zien.

————————————————-

————————————————-

De Krijgsheren Albums

De Krijgsheren – 01 – De Burcht Van Cormandel
De Krijgsheren – 02 – Het Hart Van Ten – Rau
De Krijgsheren – 03 – Het Geheim Van Tekuits
De Krijgsheren – 04 – De Dageraad Van De Mensheid
De Krijgsheren – 05 – De Troon Van De Salen
De Krijgsheren – 06 – De Meesters Van Kelhin
De Krijgsheren – 07 – Het Juk Van De Schande

————————————————-

Stripverhalen

De Krijgsheren

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Krijgsheren stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.