De Janitor strips

Ogenblikje...
De Janitor

De Janitor Strips van:

Tekenaar: Boucq François
Scenarist: Sente Yves
Uitgever : Dargaud

Hoe zou het nog met de meest gewiekste aller 21ste – eeuwse pastoors zijn? Want het eerste deel van De Janitor van toptekenaar Boucq en Thorgal – scenarist Sente had ons wel geïntrigeerd, maar qua actie waren we enigszins op onze honger gebleven. Nou, in Weekend in Davos breekt zowaar de Derde Wereldoorlog uit, dus nu kunnen we alvast niet klagen dat er te weinig gebeurt. Of toch? De Janitor is best een aardige actiestrip in de grote traditie van Jean Van Hamme, van wie Sente toch de geestelijke zoon is, laten we eerlijk zijn. Hier en daar gaat het verhaal ietwat kort door de bocht, maar we vonden het lang niet slecht. Boucq kwijt zich uiteraard voorbeeldig van zijn taak, maar deze man kan nog zoveel meer dan gewoon een goeie realistische strip tekenen, zodat we hier toch een beetje vinden dat hij zijn talent aan het vergooien is. Sente is een sympathieke vent en een prima scenarist, maar hij is geen bevlogen fantast als Charyn of Jodorowsky, begrijp je? En Boucq is grafisch sterk genoeg om zelfs de meest uitzinnige visoenen vorm te geven, en dat missen we hier.

————————————————-

————————————————-

De Janitor Albums

De Janitor – 01 – De Engel Van Malta
De Janitor – 02 – Weekend In Davos
De Janitor – 03 – De Geesten Van Porto Cervo
De Janitor – 04 – Spoken Uit Het Verleden
De Janitor – 05 – Satans Proefbuis

————————————————-

Stripverhalen

De Janitor

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Janitor stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.