De Indianen Reeks strips

Ogenblikje...

De Indianen Reeks Strips van:

Tekenaar: Kresse Hans G.
Scenarist: Kresse Hans G.
Uitgever : Casterman

De serie ‘De Indianen Reeks’ is een creatie van de Nederlandse tekenaar en schrijver Hans Kresse. De serie werd voor het eerst uitgegeven in 1973. In de verhalen volgt de lezer het wel en wee van de Faraonde, één van de Apache stammen die leefden in het gebied tussen de Rio Grande en de Pecos rivier.

Hans Georg Kresse (1921 – 1992) wordt algemeen beschouwd als één van de beste realistische tekenaars ter wereld. Hij kwam in Amsterdam ter wereld en begon zijn tekencarrière op 17 – jarige leeftijd toen hij debuteerde met het verhaal Tarzan van de Apen. In 1944 ging hij voor de studio van Maarten Toonder werken. Dit resulteerde in de dierenstrip Robby die in de jaren 1945 en 1946 verscheen in Trouw. Zijn grote doorbraak kwam ook in 1946 en wel met de strip Eric de Noorman. Zijn liefde voor de Noord – Amerikaanse indianen en hun geschiedenis kwam ook al vroeg tot uiting. In 1946 verscheen namelijk ook de strip De gouden dolk, over het indiaantje Dahinda Nushka. Hans Kresse tekende vele strips, zoals Kommer en Zorro, maar hij verzorgde bijvoorbeeld ook de illustraties voor de boeken van Arendsoog.
Maar in 1973 verscheen De Indianen Reeks waarin de lezer deelgenoot gemaakt wordt van de botsingen tussen de indiaanse stammen en de Spanjaarden.

————————————————-

————————————————-

De Indianen Reeks Albums

De Indianen Reeks – 01 – De Meesters Van De Donder
De Indianen Reeks – 02 – De Kinderen Van De Wind
De Indianen Reeks – 03 – De Gezellen Van Het Kwaad
De Indianen Reeks – 04 – De Zang Van De Prairiewolven
De Indianen Reeks – 05 – De Weg Van De Wraak
De Indianen Reeks – 06 – De Welp En De Wolf
De Indianen Reeks – 07 – De Gierenjagers
De Indianen Reeks – 08 – De Prijs Van De Vrijheid
De Indianen Reeks – 09 – De Eer Van Een Krijger

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Indianen Reeks stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.