De Havik strips

Ogenblikje...
De Havik

De Havik Strips van:

Tekenaar: Pellerin Patrice
Scenarist: Pellerin Patrice
Uitgever : Dupuis

De Havik (originele titel L’Épervier) is een historische stripreeks van de hand van de Franse historisch en archeologisch illustrator Patrice Pellerin. Het avontuurlijke zeevaartverhaal speelt zich af in de achttiende eeuw.

De Bretonse ‘De Havik’, alias Yann de Kermeur, is het hoofdpersonage. Hij is kapitein van een kaperschip.
Door een misverstand wordt hij van moord beschuldigd en opgepakt. Hij ontsnapt en zet alles in het werk om zijn onschuld te bewijzen en de echte moordenaar op te sporen. De eerste cyclus van het verhaal in deze serie werd in 2005 afgerond met het album De tranen van Tlaloc.
In de tweede cyclus wordt Yann de Kremeur door de koning gevraagd een onheilspellende zaak in het Nieuw Frankrijk (Québec) uit te zoeken.

De Havik ontstond als een spin – off van de stripreeks Roodbaard waar Patrice Pellerin aan meewerkte. Na het overlijden van Roodbaard – scenarist Jean – Michel Charlier in 1989 bleef Pellerin zitten met een tiental tekenplaten van die reeks. Hij verving het hoofd van het hoofdpersonage met dat van Yann de Kremeur en begon opzichzelf aan de nieuwe stripreeks De Havik.

————————————————-

————————————————-

De Havik Albums

De Havik – 01 – De Overledene Van Kermellec
De Havik – 02 – De Rots Van De Schedel
De Havik – 03 – Storm Over Brest
De Havik – 04 – Aan Boord Gegijzeld
De Havik – 05 – De Schat Van De Mahury
De Havik – 06 – De Tranen Van Tlaloc
De Havik – 07 – De Missie
De Havik – 08 – Kaapvaarder Voor De Koning
De Havik – 09 – Kelder De Medusa!

De Havik – A01 – Geheim Archief
De Havik – B01 – Een Opdracht Voor De Havik 1
De Havik – B02 – Een Opdracht Voor De Havik 2
De Havik – B03 – Een Opdracht Voor De Havik 3
De Havik – S04 – Dossier Boek 8

————————————————-

Stripverhalen

De Havik

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Havik stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.