De Geverniste Vernepelingskes strips

Ogenblikje...
De Geverniste Vernepelingskes

De Geverniste Vernepelingskes Strips van:

Tekenaar: Bosschaert Jan
Scenarist: Servranckx Urbain
Uitgever : Standaard

De Geverniste Vernepelingskes is een Vlaamse satirische stripreeks, geschreven door Urbanus en getekend door Jan Bosschaert.

De reeks loopt al sinds 1998 en is berucht omdat ze de spot drijft met talloze Bekende Vlamingen, gewoonlijk door hen naakt of in seksuele posities af te beelden. De serie is dus geen echte vedettestrip, gezien de bekende figuren allesbehalve vleiend in beeld worden gebracht. De hoofdfiguren in de stripreeks zijn Urbanus en Bosschaert zelf.

“De Geverniste Vernepelingskes” is voornamelijk een gagstrip met afgeronde verhalen die slechts twee pagina’s bestrijken (met uitzondering van het allereerste verhaal in het eerste album). Elke plot steekt van wal wanneer Urbanus en Bosschaert worden ingeschakeld om één of andere mediafiguur te helpen. Hun pogingen mislukken gewoonlijk totaal of draaien anders uit dan voorzien. Urbanus en Bosschaert maken zichzelf even belachelijk als hun doelwitten.

Er zijn inmiddels zes albums beschikbaar.

————————————————-

————————————————-

De Geverniste Vernepelingskes Albums

De Geverniste Vernepelingskes – 01 – Deel 1
De Geverniste Vernepelingskes – 02 – Deel 2
De Geverniste Vernepelingskes – 03 – Deel 3
De Geverniste Vernepelingskes – 04 – Deel 4
De Geverniste Vernepelingskes – 05 – Deel 5
De Geverniste Vernepelingskes – 06 – Deel 6
De Geverniste Vernepelingskes – 07 – Deel 7

————————————————-

Stripverhalen

De Geverniste Vernepelingskes

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Geverniste Vernepelingskes stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.