De Geuzen strips

Ogenblikje...
De Geuzen

De Geuzen Strips van:

Tekenaar: Rop Eric De, Vandersteen Willy
Scenarist: Vandersteen Willy
Uitgever : Standaard

De Geuzen is een stripreeks gemaakt door Willy Vandersteen. Andere medewerkers aan de strip zijn Eric De Rop, Eugeen Goossens en Rita Bernaers. De stripreeks liep van 1985 tot 1990 en was Vandersteens laatste serie. Hij liet uitdrukkelijk vastleggen dat niemand anders de reeks na zijn dood mocht voortzetten.

De strip speelt zich af in de zestiende eeuw tijdens de Spaanse overheersing in de Lage Landen. Willem van Oranje leidt de geuzen en Filips II van Spanje stuurt de hertog van Alva om de opstandelingen te onderdrukken.

De Geuzen haalde veel van haar inspiratie uit Tijl Uilenspiegel, een boek waar Vandersteen al eerder een stripreeks (Tijl Uilenspiegel) rond maakte. Zo kunnen Hannes, Veerle en Tamme gezien worden als Tijl Uilenspiegel, Nele en Lamme Goedzak. Boelkins naam doet ook sterk denken aan Soetkin, de moeder van Tijl.

Aan het eind van ieder album werd een ets van Pieter Bruegel de Oude gereproduceerd.

————————————————-

————————————————-

De Geuzen Albums

De Geuzen – 01 – De Zeven Jagers
De Geuzen – 02 – De Ekster Op De Galg
De Geuzen – 03 – Flodderbes De Heks
De Geuzen – 04 – De Rattenvanger
De Geuzen – 05 – Soetkin De Waanzinnige
De Geuzen – 06 – Onheil Boven Damme
De Geuzen – 07 – Strijd Om Slot Loevestein
De Geuzen – 08 – Verraad In Duinkerke
De Geuzen – 09 – De Nacht Van De Satanszoon
De Geuzen – 10 – De Wildeman Van Gaasbeek
De Geuzen – S01 – De Geuzen

————————————————-

Stripverhalen

De Geuzen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Geuzen stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.