De Generaal strips

Ogenblikje...

De Generaal Strips van:

Tekenaar: Smet Peter de
Scenarist: Smet Peter de
Uitgever : Oberon

De Generaal is een gagstrip van Peter de Smet die sterk op running gags leunt. De verhalen zijn meestal enkele pagina’s lang.

De Generaal gaat over een generaal die de macht wil grijpen door de Maarschalk uit zijn fort te verdrijven. Hij gebruikt daar listen of brute kracht voor, maar het gaat altijd mis, waarbij de Generaal in de gevangenis van het fort eindigt. De Generaal wordt bij zijn pogingen geholpen door een professor – die telkens weer een ander plan of machine uitvindt voor een machtsgreep – en een soldaat, die de generaal naar het fort mag rijden om het plan uit te voeren. De soldaat doet dat doorgaans met tegenzin en doorspekt met cynische oneliners, waardoor hij vaak ruzie met de generaal heeft. Van alle drie de personages wordt de echte naam nooit gegeven. De voornaam van de generaal wordt echter wel een keer gegeven: in het verhaal ‘De erfenis’ (album: Alle macht aan de generaal’) blijken zijn voornamen: Jozef Maria Ignatius te zijn.

Een ander veelvoorkomend personage is motoragent Dreutel. Hij probeert de felbegeerde Roodkoperen Fluit van Verdienste, een speciale onderscheiding, in de wacht te slepen door de Generaal op heterdaad te betrappen bij de een of andere wetsovertreding. Het enige dat Dreutel echter bereikt is dat zijn motorfiets telkens volledig vernield wordt, wat zijn chef tot wanhoop drijft.

————————————————-

————————————————-

De Generaal Albums

De Generaal – 00 – De Hardplastieken Olifant
De Generaal – 00 – Korte Strip
De Generaal – 01 – Alle Macht Aan De Generaal
De Generaal – 02 – De Machteloze Generaal
De Generaal – 03 – Alemachtig.. De Generaal
De Generaal – 04 – De Generaal Zoekt Het Hogerop
De Generaal – 05 – De Generaal In Vuur En Vlam
De Generaal – 06 – De Generaal Vliegt Eruit
De Generaal – 07 – De Erfenis Van Oom Jules
De Generaal – 08 – De Generaal Geeft ‘m Van Katoen
De Generaal – 09 – De Generaal Doet Het Weer
De Generaal – 10 – De Generaal Valt In De Prijzen
De Generaal – 11 – De Generaal Ziet Er Geen Gat Meer In
De Generaal – 12 – De Generaal In Zaken
De Generaal – 13 – De Generaal Terug Van Weggeweest
De Generaal – 14 – De Generaal In De Dans Om De Macht

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Generaal stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.