De Familie Piraat strips

Ogenblikje...
De Familie Piraat

De Familie Piraat Strips van:

Tekenaar: Parme Fabrice
Scenarist: Parme Fabrice, Picault Aude
Uitgever : Dargaud

Op Schildpaddeneiland wonen uitsluitend piraten. Iedereen vaart er te kaap’ren. Ook de echtgenotes en kinderen zijn getooid in piratenkleren. Er is een piratensupermarkt, een piratenschooltje en zelfs een enterbureau voor werkloze piraten. Maar voor kapitein Victor MacRail is er geen jobaanbieding. Zijn schip ligt aan de ketting tot hij zijn vele schulden heeft betaald, onder andere aan zijn schoonmoeder. Zijn vrouw en kinderen hebben er geen hard hoofd in, hij vindt wel een oplossing. Hoewel strandrovers als het laagste van de minipiratengemeenschap worden beschouwd, ziet Victor hierin een uitkomst. Samen met enkele van zijn vroegere bemanningsleden doet hij een schip op de klippen lopen. Aan boord vindt hij geen bemanning (die is zienderogen gevlucht), maar wel een ruim vol slaven. Wat moet hij daar nu mee? Hij besluit ze onder te brengen in een grot. Victors rivaal Irvin zag uit de verte echter wat hij ’s nachts uitspookte. ’s Anderendaags duiken her en der op Schildpaddeneiland nieuwe zwarte werkkrachten op. Iedereen wil wel zo’n hulp in huis. En Irvin verdient een fortuin met de verkoop van slaven. Victor heeft nu een dilemma: biecht hij aan familie en anderen op dat hij voor strandrover speelde teneinde zijn ‘rechtmatige bezit’ op te eisen of is er een andere mogelijkheid om Irvin stokken in de wielen te steken? Ondertussen sluiten dochter Scampi en zoontje Kokkel vriendschap met de slaven. Kokkel spijbelt zelfs omdat hij het tonnendorp van de slaven een paradijs vindt. Victors vrouw roept op tot een bevrijding van het zwarte volk, maar vindt geen gehoor. Zo’n bom moet wel barsten.

Familie Piraat is een verrassende vangst uit de hoge stapel nieuwe strips. Wie zich verwacht aan een kinderstrip, krijgt heel wat volwassen knipoogjes als bonus. Nochtans kan het jonge grut zich al vermeien met het zeer leuk gevonden pirateneiland waar de kleinste details refereren naar de piraterij. Zo wordt er netjes thee gedronken uit doodskophoofdjes, loopt een kip op een houten poot en is het huisdier van de familie MacRail een suffe krokodil.

Familie Piraat is een stripversie van een Franse tekenfilmserie die is meebedacht door Fabrice Parme (van het even leuke Koning Snotneus) en kinderboekenschrijfster Aude Picault. Een orginele setting heeft de reeks alvast mee, ook de personages zijn zonder uitzondering knap uitgewerkt. Het vrolijke geheel staat in dienst van de humor en daar ontbreekt het Familie Piraat geenszins aan. Aan deze nieuwe reeks, droog aan de haak, beleef je dubbel zoveel pret: bij het lezen en wat later bij het herlezen. En als je ook nog kinderen hebt rondlopen, heb je ineens weer wat nieuws dat je hen kan proberen te doen lezen.

————————————————-

————————————————-

De Familie Piraat Albums

Familie Piraat – 01 – De Schipbreukelingen
Familie Piraat – 02 – De Bedrieger

————————————————-

Stripverhalen

De Familie Piraat

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Familie Piraat stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.


————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.