De Druïden strips

Ogenblikje...

De Druïden Strips van:

Tekenaar: Lamontagne Jacques
Scenarist: Istin Jean – Luc, Jigourel Thierry
Uitgever : Daedalus

De serie ‘De Druïden’ (Les Druides) speelt zich af in de nadagen van de klassieke oudheid, tijdens de overgang naar de middeleeuwen. Het is een periode van verwarring en ook een tijd waarin talrijke Keltische koninkrijkjes ontstaan. De macht van het West – Romeinse rijk was tanende. Maar het is ook de tijd dat de Rooms – katholieke kerk haar invloed steeds verder uitbreidt. Hierdoor ontstaan natuurlijk conflicten, onder meer met de wereld van de druïden. Een van hen is Gwenc’hlan. Hij leefde in het noorden van Bretagne, een gebied dat toen bekend stond als Dumnonia. De naam is namelijk niet per ongeluk gekozen. Gwenc’hlan is de bijnaam van een legendarische 6e eeuwse Bretonse druïde en bard genaamd Kian. Hij was het onderwerp en benoemd auteur van een Bretonse lied genaamd “Diougan Gwenc’hlan” (Gwenc’hlan’s profetie). Dit lied is door Hersart de la Villemarqué in 1839 in zijn bloemlezing Barzaz Breiz opgenomen. De legende van de 6de eeuwse bard is grotendeels een creatie van de la Villemarqué, maar hij heeft wel gebaseerd op traditionele Bretonse verhalen.

————————————————-

————————————————-

De Druïden Albums

De Druïden – 01 – Het Mysterie Van De Ogams
De Druïden – 02 – Ys
De Druïden – 03 – De Lans Van Lugh
De Druïden – 04 – De Kring Der Reuzen
De Druïden – 05 – De Steen Van Het Lot
De Druïden – 06 – Avondschermering
De Druïden – 07 – De Vermisten Van Cornouaille
De Druïden – 08 – De Geheimen Van Het Oosten

Enkel beschikbaar in het Frans:

Les Druides – T09 – Le Temps des Corbeaux

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Druïden stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.