De Drabbels strips

Ogenblikje...
De Drabbels

De Drabbels Strips van:

Tekenaar: Fournier Pierre
Scenarist: Fournier Michel ,Fournier Pierre
Uitgever : Dupuis

Scenarioschrijver Makyo presenteert nogmaals een vlokje eenvormige lieden: de Drabbels. Steeds duidelijker wordt hoe een allesoverheersende angst het leven van deze wezentjes bepaalt. Eén en ander kan worden opgevat als satire op de mens in zijn ‘smalste’ uitvoering: bang, achterdochtig, discriminerend en over – aangepast. Net als hun meer bekende strip – collega’s De Smurfen zien ook de Drabbels en vrijwel allemaal hetzelfde uit. Zo vormen de Drabbels een gemakkelijk te bespelen massa. Er komt zeker wel humor aan te pas, maar de voortdurende confrontatie met benepen sociaal gedrag geeft de grappen een wrange bijsmaak. Een strip uit het weekblad Robbedoes, die op 2 niveaus bekeken kan worden: dat van de jonge lezer die allemaal grappige wezentjes impulsieve dingen ziet doen, en die daar verder niets achter zoekt, en dat van de meer ervaren lezer die weet hoe het in de wereld toe kan gaan. Dit Drabbel – deel is zelfstandig te lezen, maar maakt zeker nieuwsgierig naar een volgend deel.

————————————————-

————————————————-

De Drabbels Albums

De Drabbels – 01 – De Grote Angst
De Drabbels – 02 – De Bangerdjes
De Drabbels – 03 – Champignons!

————————————————-

Stripverhalen

De Drabbels

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Drabbels stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.