De Dorpsgek Van Schoonvergeten strips

Ogenblikje...

De Dorpsgek Van Schoonvergeten Strips van:

Tekenaar: Herman Dieter
Scenarist: Herman Dieter
Uitgever : Casterman

Voor deze heruitgave is het verhaal in twee delen gekapt en door Comès zelf ingekleurd met pastelachtige tinten. Op het eerste zicht valt dat tegen. Hij is veel bekwamer in het uitwerken van sterk contrasterende zwart-witvlakken. Maar eens je het verhaal (opnieuw) begint te lezen, werkt de inkleuring wonder boven wonder wél. In elk geval irriteert ze, zoals een beetje gevreesd werd, niet.

Stilte de dorpsgek, Abel Mauvy de bruut, Sara de heks, Gaspard Naïlis de vlieg en alle andere kleurrijke (!) figuren in dit sprookjesachtige dorp komen weer tot leven. Uiteraard gaat er niets boven het origineel, maar het neemt niet weg dat iedereen dit gelezen moet hebben. En als dàt als argument kan dienen om het aan een breder publiek te kunnen aanbieden dan pleit dat in het voordeel van de hier en daar de door ketters — “want je blijft met je tengels van de klassiekers, meneer!” — versleten uitgeverij.

————————————————-

————————————————-

De Dorpsgek Van Schoonvergeten Albums

De Dorpsgek Van Schoonvergeten – 01 – De Inwijding
De Dorpsgek Van Schoonvergeten – 02 – De Wraak

————————————————-

Stripverhalen


Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Dorpsgek Van Schoonvergeten stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.