De Dominee strips

Ogenblikje...
De Dominee

De Dominee Strips van:

Tekenaar: Lebon Augustin
Scenarist: Lylian Christophe
Uitgeverij: Saga

Laten we maar onmiddellijk beginnen het ontkrachten van de titel. Dominee? Ja. Nevada? Ja. Afvallige Duivels? Nope. Nergens te bespeuren, noch met een vergrootglas, een telescoop of een medium gespecialiseerd in poltergeisten en duivels. Maar het is een tweeluik en misschien komen ze in groten getale opdagen in het tweede deel.

Tot zolang maken we alvast kennis met de jonge Angus en de gebeurtenis die zijn jeugd om zeep helpt. Vijftien jaar later is hij “de dominee”, een geducht premiejager die naar Eureka trekt, een goudzoekersstadje in Nevada, om zich te wreken op de verkrachters van zijn moeder. Wat volgt is een typisch wraakscenario waarbij de bandieten één voor één aan hun einde komen. De een al wat origineler dan de andere. En waarbij de rol van Deborah onduidelijk blijft. Wie is ze? Wat drijft haar?

Zijn we ondersteboven van het scenario van Lylian? Niet echt, ondanks de toch wel zeer onverwachte cliffhanger op het einde. Zijn we onder de indruk van de tekeningen van Augustin Lebon? Niet echt. Moeten we dit album links laten liggen bij de stripboer? Hoeft niet. Westernliefhebbers krijgen een klassiek verhaal voorgeschoteld dat hun ongetwijfeld leesplezier verschaft en een voldoende open einde om benieuwd het tweede deel af te wachten. Maar de kloof met iconen zoals Undertaker, Bouncer, Comanche, Lucky Luke, Blueberry en andere is aanzienlijk. Werk aan de winkel.

De Dominee – 01 – De Afvallige Duivels Van Nevada
De Dominee – 02 – Mensenjacht

————————————————-

Stripverhalen

De Dominee

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Dominee stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.