De Chninkel strips

Ogenblikje...

De Chninkel Strips van:

Tekenaar: Rosinski Grzegorz
Scenarist: Hamme Jean van
Uitgever : Casterman

De Chninkel is een Belgisch fantasy strip – epos getekend en geschreven door Grzegorz Rosiński en Jean Van Hamme. Het is geïnspireerd op het Nieuwe Testament. Het werd voor het eerst uitgegeven in 1988. Het originele Le Grand Pouvoir du Chninkel kwam uit in 1986.

J’on behoort tot een slavenvolk op de wereld Daar, de Chninkels. Ze zijn slechts de speelbal in een eeuwigdurende wrede oorlog tussen drie heersersvolkeren geleid door de drie onsterfelijken. Als overlevende van een van de vele veldslagen wordt hij geconfronteerd met een verschijning van de god Ee’n. Deze draagt hem op de oorlog te beëindigen door de drie volkeren te verenigen. Zo niet, dan vergaat de wereld van Daar. Als hulp krijgt hij een mysterieuze gave die de arme Chninkel zelf niet begrijpt. Tijdens zijn queeste ontmoet hij enkele hulpvaardige wezens; de aapachtige Tawal Bom – Bom en de vrouwtjeschninkel G’wel. Zo leert hij dat de eeuwige oorlog ontstaan is als wraak van de god Ee’n op de hooghartige Chninkelkoning N’aam die zichzelf tot god wilde verheffen. Net door hun ijver J’on uit te schakelen verenigen de drie volkeren zich met een gemeenschappelijk doel, waarop de vloek op N’aam eindelijk ongedaan wordt. J’on sterft als offer voor dit doel. N’aam vervloekt echter op zijn beurt de hooghartige god Ee’n, die prompt alle leven op de wereld vernietigt. Het enige overlevende volk is dat van de Tawal, dat een verre voorvader van de mens blijkt te zijn.

————————————————-

————————————————-

De Chninkel Albums

De Chninkel – 01 – Het Gebod
De Chninkel – 02 – De Uitverkorene
De Chninkel – 03 – Het Oordeel
De Chninkel – I01 – De Chninkel

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Chninkel stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.