De Bosduivel strips

Ogenblikje...
De Bosduivel

De Bosduivel Strips van:

Tekenaar: Tirabosco Tom
Scenarist: Tirabosco Tom
Uitgever : Oog & Blik

In de dorpskroeg weten ze het allemaal nog: er was iets aan de hand met het huis van de minister, iets met een duivel. 40 Jaar later erft Francois zijn ouderlijk huis en gaat er wonen met zijn vrouw en dochtertje Clara.

Een van de grote verrassingen van de afgelopen tijd is ‘De bosduivel’ van de jonge Franse stripauteur Tom Tirabosco. Het is een bijzonder fraai getekend (ergens tussen Stassen en Mattotti in), spannend familiemysterie waarin het meisje Clara samen met haar ouders een groot – volgens de dorpelingen gedoemd – landhuis betrekt. Het is het sinds lange tijd verwaarloosde ouderlijk huis van haar vader Francois, een kunsthistoricus. Daar is toen iets gebeurd, waardoor hij nog steeds niet lekker in zijn vel zit. Regelmatig gooit hij zich in de dorpskroeg vol, waarna hij zijn kwade dronk afreageert op vrouw en kind. Die zijn blij als de zwerver Baptiste langskomt en zijn diensten aanbiedt. Hij wil de tuin onderhouden tegen kost en inwoning. Clara, maar ook haar eenzame moeder zijn direct dol op deze stoere, natuurminnende man. Baptiste blijkt een wolf in schaapskleren, want hij heeft iets te maken met Francois’ duistere verleden. Tirabosco bouwt het verhaal slim op door telkens kleine stukjes informatie over het verleden te geven via gesprekken en flash-backs. Samen met Clara gaan we op zoek naar het geheim van haar vader. Blijft tot de laatste pagina boeien.

De Bosduivel – 01 – De Bosduivel

————————————————-

Stripverhalen

De Bosduivel

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Bosduivel stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.