De Aasgieren strips

Ogenblikje...

De Aasgieren Strips van:

Tekenaar: Marini Enrico
Scenarist: Dufaux Jean
Uitgever : Dargaud

De Zwitserse wonderboy Enrico Marini is ongetwijfeld een van de meest eclectische West – Europese striptekenaars. Toen hij zo’n tien jaar geleden debuteerde, stond hij zwaar onder de invloed van Katsuhiro Otomo, die met Akira voor de westerse doorbraak van het mangagenre zorgde. Otomo’s invloed was nog goed te merken in de eerste aflevering van Gipsy , de reeks waarmee Marini doorbrak.

Marini’s De Aasgieren , een topper in wording, is dan weer een Europese versie van de moderne, maniëristische pulp van de Amerikaanse comics – uitgeverij Image. De fraaie posts/covers spreken boekdelen: hoofdpersonages Drago en Camilla dragen steevast een zwierige, roodleren, fetisjistische outfit.

De Aasgieren is een commerciële strip, maar dan van een heel ander niveau dan de Amerikaanse soortgenoten. Dat is onder meer te danken aan scenarist Jean Dufaux, een veelschrijver bij wie platte commercie (lees: obligate seksscènes) en fascinatie voor het perverse dikwijls hand in hand gaan. Zijn verhalen zijn doorgaans somber en nihilistisch, en het bovennatuurlijke speelt altijd een belangrijke rol. De Aasgieren is bijvoorbeeld overbevolkt door vampiers, al is dat niet de essentie van de serie. Almaar méér mensen blijken in werkelijkheid vampiers, een beetje zoals in The invasion of the body snatchers .

————————————————-

————————————————-

De Aasgieren Albums

De Aasgieren – 01 – Deel 01
De Aasgieren – 02 – Deel 02
De Aasgieren – 03 – Deel 03
De Aasgieren – 04 – Deel 04

————————————————-

Stripverhalen

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de De Aasgieren stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.