Dark Souls strips

Ogenblikje...

Dark Souls

Dark Souls Strips van:

Tekenaar: Quah Alan
Scenarist: Mann George
Uitgeverij: Dark Dragon Books

Voor games, laat staan verstrippingen van games, staan we niet bepaald op de eerste rij om daar ons licht op te werpen. We begrepen dan ook geen jota van de voorstelling van de wereld van Dark Souls op de eerste pagina’s. Veel van die uitleg gaat verloren in De Adem van Andolus, een eerste stripalbum naar de rpg-gamereeks Dark Souls omdat die niet echt aan de orde is.

Een keer die drempel is overwonnen, blijft een stevige fantasystrip over waarin krijgster Fira en een ziener die ze op haar pad tegenkwam op zoek gaat naar een middel om haar koninkrijk te redden. Onderweg krijgt ze te maken met vervaarlijke krijgers, gigantische spinnenmonsters (toch een Lord of the Rings-momentje), nog meer monsters die staan, vliegen of kruipen en een ‘vurige’ baron. O ja, en ook nog een draak. Zo’n beetje een best of van tegenstanders uit fantasyverhalen dus, de queeste van de hoofdpersonages incluis.

Verwacht geen diepgang en meeleven met de personages is ook te veel gevraagd, maar je kan je wel vergapen aan een zeer duistere, onheilspellende wereld die overrompelend in beeld is gebracht door Maleisiër Alan Quah. Check zeker ook enkele potloodillustraties op de laatste pagina’s die aantonen dat hij over een groot tekentalent beschikt.

Het verhaal leest vlot en de 112 pagina’s vliegen voorbij. Op de extra pagina’s leren we dat er een volgend compleet verhaal wordt verwacht. Daar gaan we nog steeds niet voor op de eerste rij staan, maar toch dicht genoeg om het album niet te hoeven missen.

————————————————-

————————————————-

Dark Souls Albums

Dark Souls – 01 – De Adem Van Andolus

————————————————-

Stripverhalen

Dark Souls

Let op : U download dus wel degelijk GEEN strips maar een nzb bestand. Een nzb bestand is vergelijkbaar met een torrent bestand. Om met dit nzb bestand de Dark Souls stripverhalen te kunnen downloaden hebt U een usenet reader nodig. Als dit Chinees voor U is, lees dan even DIT waar het uitgebreid beschreven staat. Door nzb bestanden te downloaden verklaart U op eer dat U gerechtigd bent op een digitale kopie van deze strips.

————————————————-

U verklaart akkoord te gaan met onze privacy bepalingen. Het copyright van de stripbesprekingen berust bij derde site's, zoals Bol, Wikipedia, De Stripspeciaalzaak etc.